Στη συμπλήρωση δύο ετών από τη μέρα που η Ν.Δ. ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, συνεχίζεται η μάχη εναντίον ενός απ ρόβλεπτου εχθρού, που επηρεάζει την κοινωνία και την οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο. Του COVID-19.

Η πρωτοφανής σε ένταση και διάρκεια υγειονομική κρίση όρθωσε «εμπόδια» στην επιστροφή της Ελλάδας σε αναπτυξιακή τροχιά. Ταυτοχρόνως, όμως, η πατρίδα μας εξέπεμψε παγκοσμίως την εικόνα μιας χώρας διαφορετικής από εκείνη που είχε αποτυπωθεί στη συλλογική συνείδηση στα χρόνια των μνημονίων: Μιας χώρας σύγχρονης, με αποδεδειγμένα αντανακλαστικά στη διαχείριση της πανδημίας. Μιας χώρας σοβαρής και αξιόπιστης.

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών μέσα στις πρωτόγνωρες παγκόσμιες συνθήκες του κορονοϊού και η αλλαγή της εικόνας της χώρας μας διεθνώς υπήρξε το σημαντικότερο επίτευγμα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη.

Κάθε κόμμα που κυβερνά μπορεί να έχει τους πιο ευγενείς στόχους και ιδέες, αλλά στο τέλος της τετραετίας κρίνεται από το αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσε και από τον θετικό αντίκτυπο που είχε η πολιτική αυτή στον λαό και στα συμφέροντα του έθνους.

Από την ημέρα της συστάσεως της Ν.Δ., ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής, φρόντισε να συμπεριλάβει στις αρχές της ιδρυτικής της διακήρυξης τον στόχο αυτό: «Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις που ταυτίζει το Εθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Εννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη», ανέφερε ο ιδρυτής της παράταξης.

Κάνοντας μια τομή στα πολιτικά πράγματα της εποχής, λίγα χρόνια αργότερα, στο Προσυνέδριο της Ν.Δ., στις 2 Απριλίου 1977, είχε ταράξει τα πολιτικά νερά λέγοντας: «Η Νέα Δημοκρατία τοποθετείται έξω και πάνω από τις δεσμευτικές και παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς. Γιατί εννοεί σε κάθε περίπτωση να έχει ως μοναδικό γνώμονα της πολιτικής της το συμφέρον του έθνους».

Αυτήν την πολιτική υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο στα δύο αυτά χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συσπειρώνοντας γύρω του και δυνάμεις και πρόσωπα τα οποία μέχρι χθες παραδοσιακά κινούνταν έξω από τα παραταξιακά όρια της Ν.Δ. Με εφαλτήριο την ισχύ που του παρέχει η στήριξη της μεγάλης νεοδημοκρατικής κομματικής βάσης, ασκεί πολιτικές που συσπειρώνουν την κοινωνία και αναδεικνύουν την κυβέρνησή του ως την πιο αποτελεσματική εδώ και χρόνια. Και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς.

Η αποτίμηση της πρώτης διετίας της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι αναμφισβήτητα θετική. Το προβάδισμα της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα δείχνει να διευρύνεται. Οι πολίτες αξιολογούν θετικά (σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις) τα πεπραγμένα των περασμένων δύο ετών και δεν νοσταλγούν καθόλου την... «πρώτη φορά Αριστερά».
Η κοινωνία στηρίζει την κυβέρνηση για την υλοποίηση της πολιτικής της. Αυτό μας γεμίζει με δύναμη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε. Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή. Μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο την υγειονομική κρίση, αλλά και οικονομικά προβλήματα και προκλήσεις που προκύπτουν από αυτήν, να κάνουμε πράξη τον εκσυγχρονισμό της χώρας, την αλλαγή της φορολογικής πολιτικής, την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Στόχος μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα χώρα πρότυπο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στη διετία που ακολουθεί μέχρι τις εκλογές, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί.

Η πλειονότητα των πολιτών επιθυμεί ηρεμία στο πολιτικό κλίμα, ενότητα στα μεγάλα εθνικά ζητήματα, εκσυγχρονισμό του κράτους, ανασυγκρότηση της οικονομίας, ανακούφιση της κοινωνίας, βελτίωση της καθημερινότητας.

Κάποτε λέγαμε ότι πρέπει να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου. Σήμερα λέμε ότι αυτό κάνουμε πράξη. Στο χέρι μας είναι να χτίσουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε για το μέλλον των παιδιών μας. Παρά τις αντιξοότητες, τα θεμέλια που βάζουμε είναι γερά.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε δυναμικά, με όπλο μας την αξιοπιστία και την αλήθεια.