Σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τα θέματα της πανδημίας και την διαχείριση του θέματος των εμβολίων εξαπέλυσε από την Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για να αφήνουμε τον κ. Μητσοτάκη να διχάζει και να ρημάζει την ελληνική κοινωνία. Φτάνει πια! Ως εδώ! Δεν μπορούμε να αφήσουμε, δεν πρέπει να αφήσουμε, και δεν θα αφήσουμε να συνεχίσουν να κάνουν το ψέμα, την καταστολή, και τη διαφθορά, κανονικότητα», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην συμπρωτεύουσα καθώς στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι παρά τα όσα λέει ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών παραμένει πάντα ζωντανό. «Ελπίζω η αβάσταχτη ελαφρότητα και ο κυβερνητικός ερασιτεχνισμός στη διαχείριση της πανδημίας να μη μας οδηγήσουν σε ένα τέταρτο lockdown», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

«Γιατί αυτοί που λίγες μέρες πριν πανηγύριζαν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ότι νίκησαν οριστικά τον κορονοϊό, είναι ικανοί να ξαναρίξουν τις ευθύνες στις δικές σας πλάτες. Στις πλάτες των πολιτών», προσέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Και να μεταθέσουν τις δικές τους ανεπάρκειες και την αδράνεια και τις λανθασμένες εκτιμήσεις στην ατομική ευθύνη. Και να διχάσουν τους πολίτες σε μια στιγμή που η κοινωνία μα χρειάζεται εμπιστοσύνη ενότητα και αλληλεγγύη. Αλλά δεν έχουμε πια καμία αμφιβολία ούτε για τις προθέσεις ούτε για την ικανότητα του κ. Μητσοτάκη», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στα θέματα της πανδημίας αλλά και στο μεγάλο ζήτημα των εμβολιασμών ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Μια σοβαρή και υπεύθυνη ηγεσία σήμερα οφείλει να κινείται γύρω από τρεις αρχές. Τη Λογική. Την Ενότητα. Την Ασφάλεια. Η λογική, εδράζεται στο ότι η επιστήμη μας έδωσε ένα ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση του φονικού ιού. Το εμβόλιο», σημείωσε. «Τρία είναι κατά τη γνώμη μου τα όπλα. Η ενίσχυση των δομών υγείας και ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Η αξιοποίηση όλων των δυνατών έστω και πειραματικών φαρμακευτικών προγραμμάτων στο πεδίο της μάχης για τους βαριά νοσούντες. Και το εμβόλιο για να χτίσουμε τοίχος ανοσίας στο πληθυσμό. Τα δύο πρώτα η κυβέρνηση επιδεικτικά τα αγνοεί. Μάλιστα, αντί να ενισχύει το ΕΣΥ σχεδιάζει εν μέσω πανδημίας το κλείσιμο και τη συγχώνευση Δημόσιων νοσοκομείων. Τη δε πρωτοβάθμια φροντίδα, ούτε που την αναγνωρίζουν. Κι όμως είναι η πιο σημαντική ασπίδα του πληθυσμού ώστε να προλάβει την εξέλιξη της νόσου. Τι μένει λοιπόν από τα όπλα; Μένει το μόνο που αναγνωρίζει η κυβέρνηση και σίγουρα το πιο ισχυρό, όσο δε προχωρά η ανακάλυψη ενός αποτελεσματικού φαρμάκου, δηλαδή το εμβόλιο».

Και πρόσθεσε: «Τι κάνει όμως για να μεγιστοποιήσει την επίδρασή του; Πως μια σοβαρή πολιτεία θα έπρεπε να προσπαθεί να διευρύνει τη χρήση αυτού του όπλου στον πληθυσμό; Εξηγώντας, ενημερώνοντας, καθησυχάζοντας, επιστρατεύοντας το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και επικεντρώνοντας σε αυτούς και αυτές που έχουν πραγματικό φόβο και δισταγμό για να τους πείσει ότι πρέπει να εμβολιαστούν.

Όχι με το βούρδουλα, όχι με απειλές».