Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα το Μέγαρο Μαξίμου λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κοροναϊού. Οι συσκέψεις είναι συνεχείς και καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλές εισηγήσεις στον πρωθυπουργό για νέα μέτρα. Μάλιστα δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο να έχουμε νέο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, όπως συνηθίζει πριν την λήψη μέτρων. 

Η σοβαρότητα της κατάστασης λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, φέρνουν εξελίξεις στα γεγονότα και επισπεύδουν κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λήψη νέων μέτρων προστασίας καθώς τα δεδομένα αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς.

 Διάγγελμα Πρωθυπουργού

Εκτιμάται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  θα επιχειρήσει με το διάγγελμα να παρουσιάσει την κατάσταση και τα στοιχεία που υπάρχουν για την σοβαρότητά της, ενώ θα εστιάσει τόσο στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όσο και στο γεγονός ότι τα μέτρα προστασίας και το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο κατά της πανδημίας.

Οι μεταλλάξεις του ιού σαρώνουν τη χώρα και στο Μέγαρο Μαξίμου ήδη έχει ξεκινήσει ένας κύκλος συνεχώς συσκέψεων προκειμένου να αποφασιστούν νέα μέτρα. Στόχος των νέων μέτρων θα είναι προφανώς οι ανεμβολίαστοι και η προστασία των παιδιών και εφήβων που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, αλλά και συμπολίτες μας που έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση.