Έκτακτη ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα, έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας: «Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στα Νέα Στύρα Καρύστου στην Εύβοια. Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία ενώ μέχρι να φτάσουν κοντά στην εστία της φωτιάς τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα οι κάτοικοι από το χωριό Νημποριό άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους»

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει 51 πυρκαγιές, ενώ εξέπεμψε το μήνυμα πως οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για τα πύρινα μέτωπα.
Εστιάζοντας στην ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας, ο κ.Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο επεσήμανε πως δεν απειλεί σπίτια. Προσέθεσε ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκου του οικισμού Νημποριό, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά κατευθύνθηκε προς τα νότια. Ο υφυπουργός είπε πως δεν κινδυνεύουν σπίτια, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πετά με ελικόπτερο πάνω από τα Στύρα.

Τα εναέρια μέσα που επιχειρούν είναι εννέα, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Στον Βαρνάβα, η κατάσταση χειροτέρεψε το απόγευμα και λόγω των ανέμων δημιουργήθηκαν διάσπαρτες πύρινες εστίες. Νωρίτερα, απομακρύνθηκαν κάτοικοι από την περιοχή.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην Ελευσίνα που καίει ξερόχορτα.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η φωτιά στον Βαρνάβα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο ίδιος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής. Παράλληλα, υπογράμμισε πως στην Νέα Ιωνία Βόλου η φωτιά έχει τεθεί ήδη υπό έλεγχο, ενώ στην Ελευσίνα μετά από μάχη των Πυροσβεστών οι φωτιές που καίνε σε διάφορες περιοχές δεν εξαπλώθηκαν.