Σε ένα προγραμματισμένο κύκλο πολυάριθμων επαφών με την ελληνική ομογένεια έχει επιδοθεί ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Κώστας Βλάσης, μετά την άρση των περιορισμών στα ταξίδια λόγω της πανδημίας του COVID-19. Τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε τη Γαλλία και συνομίλησε με πλήθος εκπροσώπων της ελληνικής κοινότητας διαμορφώνοντας μία σφαιρική εικόνα για τις ανάγκες που έχουν οι συμπατριώτες μας και τη σχέση τους με την πατρίδα. Μεγάλο κομμάτι των επαφών του Υφυπουργού είχε να κάνει και με την πολιτιστική διπλωματία και την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού στη Γαλλία. Σημαντικοί, εξάλλου, φιλέλληνες είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Υφυπουργό σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ο κ. Κώστας Βλάσης συμμετείχε, επίσης, και στο διεθνές συνέδριο με τίτλο “Le Psautier de Paris (BNF, Grec 139)”, το οποίο διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μελετών Βενετίας, ενώ επισκέφθηκε και τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Unesco με επικεφαλής Πρέσβη την κα Διαμαντοπούλου.

Την Κυριακή, η ελληνική και κυπριακή ομογένεια της Γαλλίας θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων της Κύπρου κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974 τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου, όπου ο Υφυπουργός εκπροσωπώντας την ελληνική Πολιτεία πραγματοποίησε σύντομη ομιλία.