Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών, αλλά και την υπόθεση του Νίκου Παππά, μίλησε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, στα «Παραπολιτικά 90,1», στην εκπομπή «Secret» με τον Παναγιώτη Τζένο.

«Ελεύθερη η επιλογή»

Μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο είχαμε κόσμο που ήθελε να εμβολιαστεί και δεν υπήρχαν εμβόλια, αυτή τη στιγμή αν μπει κάποιος στην πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες θα βρει να πάει να κάνει εμβόλιο. Γίνονται λιγότερες δόσεις από αυτές οι οποίες έχουμε υπολογίσει, κάθε μέρα γίνονται 20 με 30 χιλιαδες δόσεις λιγότερες αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή όποιος δεν εμβολιάζεται είναι αποκλειστικά κα μόνο λόγω δικής του επιλογής όχι λόγω αδυναμίας της πολιτείας να του παράξει το εμβόλιο. Οι επιλογές όπως είναι ελεύθερες έχουν και τις συνέπειες τους... Λέμε στους ανθρώπους που δεν εμβολιάζονται ελεύθερη η επιλογή σου  αλλά από εκεί και πέρα αυτή η επιλογή σου δεν θα σταθεί εμπόδιο στην κοινωνία ούτε δημιουργεί κάποιο πρόβλημα διάκρισης, είναι μια πραγματικότητα»

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης συμπλήρωσε: «Επιλογή σου να μην εμβολιαστείς όμως ο μη εμβολιασμός δημιουργεί την αύξηση της νόσου δημιουργεί και προβλήματα στη δημόσια υγεία και άρα η κινητικότητά σου πρέπει να είναι περιορισμένη».

«Τι να πείσω τον 70χρονο;»

Επιπλέον, ο βουλευτής της ΝΔ είπε για τους ανεμβολίαστους πολίτες: «Υπάρχει αυτή τη στιγμή γύρω στο 1 με 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας που θα μπορούσαν να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις και δεν έχουν πάει. Μπορώ να καταλάβω από έναν άνθρωπο που είναι 20-25 χρονών παρόλο που κάνει λάθος και προσπαθώ να τον πείσω να πάει να εμβολιαστεί, μπορώ να καταλάβω  ότι  στο μυαλό του αισθάνεται άτρωτος, είναι όμως δυνατόν να έχουμε ακόμα ανθρώπους άνω των 60 που σε περίπτωση που νοσήσουν από κοροναϊό οι πιθανότητες να βρεθούν σε πολύ άσχημη κατάσταση είναι πολύ μεγάλες και να μας λένε ότι πρέπει να πείσουμε αυτό τον κόσμο; Τι να πείσω έναν άνθρωπο 70 χρονών να πάει να εμβολιαστεί».

«Εμείς πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη»

Αναφορικά με το δημοσίευμα της Αυγής ότι «η ΝΔ αθώωσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες», ο κ. Πλεύρης τόνισε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε την πρώτη φορά στα χρονικά που ένα κόμμα και ένας πρώην υπουργός πανηγυρίζουν γιατί προτείνεται η παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο.  Τι πανηγυρίζουν; Ότι δεν πηγαίνουν και για τα δύο αδικήματα, ότι πάνε για το ένα αδίκημα,. Δηλαδή  ότι ο κ. Παππάς έστησε το διαγωνισμό σε συναίνεση  με τον κ. Καλογρίτσα να μην  πάρουν κάποιοι κανάλι και να πάρουν άλλοι, ότι πήγε σε επιχειρηματίες και ζήτησε λεφτά όπως πήγε στη CCC, στον κ. Μαρινάκη, στον κ. Κοντομηνά και όλες αυτές οι πράξεις είναι στήσιμο διαγωνισμού  και άρα ποινική ευθύνη του υπουργού και πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζαν. Ξέρετε γιατί πανηγύριζαν; Γιατί μέσα τους πιστεύουν ότι αυτό που καναν δεν είναι κάτι παράνομο, το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του κ. Παπαγγελόπουλου. Στο μυαλό της Αριστεράς θεωρούνε ότι το ότι πήγανε να στήσουνε τη Δικαιοσύνη και το ότι πήγανε να στήσουνε το τηλεοπτικό τοπίο ήταν κυριαρχικό προνόμιο να ελέγξουν τους αρμούς  της εξουσίας και άρα μέσα στους θεωρούν ότι δεν έχουν κάνει καμία παράνομη πράξη και άρα πανηγυρίζουν.  Όμως επειδή εμείς πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που βλέπετε τώρα αθωώνεται ο κ. Παπασταύρου και δεν τολμούν να πουν κουβέντα, εδώ θα είμαστε γιατί το συμβούλιο του ειδικού δικαστηρίου, αν και εφόσον ασκηθεί δίωξη στον κ. Παππά, δεν θα καθυστερήσει όπως δεν θα καθυστερήσει και στην περίπτωση του κ. Παπαγγελόπουλου και εκεί θα κριθούμε όλοι στο τι πορίσματα έχουμε κάνει. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έστελνε 10 πολιτικά πρόσωπα και ερχόντουσαν οι  αθωωτικές αποφάσεις στον ένα μετά τον άλλο, να δούμε τώρα τι θα γίνει στην περίπτωση των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχει έρθει η πλειοψηφία με πολύ σταθμισμένα πορίσματα, χωρίς τάση εκδικητικότητας αλλά τάση να διαφανεί ακριβώς η ποινική ευθύνη  που τους καταλογίζουμε στο τι έχουν πράξει, εκεί λοιπόν θα δούμε και τι θα πούνε τα συμβούλια του Ειδικού Δικαστηρίου και τότε να δούμε και τους πανηγυρισμούς. Το καλύτερο  όμως είναι ότι είπε ο κ. Τσίπρας ότι θέλει να γυρίσει για να επαναφέρει τη Δικαιοσύνη δηλαδή μάλλον στο μυαλό του έχει να επαναφέρει στο υπουργείο Δικαιοσύνης αυτούς που πλέον διώκονται».

«Δεν υπάρχουν οι όροι»

Για την πρόταση της Εισαγγελέως για να αποκαλυφτεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε: «Η κυβέρνηση προφανώς δεν μπορεί να έχει θέση στο συγκεκριμένο θέμα γιατί πλέον έχει περάσει στο δικαστικό συμβούλιο. Κατά την εκτίμησή μου ως νομικός είναι ότι αυτή τη στιγμή στα  συγκεκριμένα πρόσωπα δεν υπάρχουν οι όροι να μην μπορούν να καταθέσουν. Άντε εγώ να καταλάβω ότι στην επιτροπή της Βουλής υπήρχε ο φόβος και η επικινδυνότητα που θέλανε κάποιοι ότι θα υπήρχε διαρροή  δηλαδή αυτή τη στιγμή δεν εμπιστευόμαστε την ανακρίτρια του Ειδικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου να μπορεί να εξετάσει τα άτομα αυτά  με το πρόσωπο τους; Δηλαδή μόνο η κα Τουλουπάκη  σε αυτόν εδώ τον τόπο είχε εχέγγυο ότι μπορεί να εξετάζει αυτούς τους μάρτυρες δεν μπορεί να τους εξετάσει η ίδια η ανακρίτρια του Ειδικού Συμβουλίου; Αλλά από εκεί και πέρα είναι κυρίαρχη απόφαση της Δικαιοσύνης και δεν μας πέφτει λόγος».