Στην εναρκτήρια ομιλία του στην τριήμερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας «απασφάλισε» εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, κάνοντας έτσι ένα ακόμα βήμα για να ζητήσει εκλογές.

Σφοδρή επίθεση από Τσίπρα

Από το Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας,  ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι απέτυχε και πρέπει να φύγει και παράλληλα προέταξε το επιχείρημα ότι το κόμμα είναι έτοιμο να επιστρέψει με οδηγό το πρόγραμμά του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το κόμμα θα νικήσει όποτε και εάν γίνουν εκλογές και σημείωσε πως η προεκλογική περίοδος ξεκινά με τη συμπλήρωση δύο χρόνων κυβέρνησης ΝΔ, δηλαδή τα επόμενα εικοσιτετράωρα και έθεσε στο στόχαστρό του την «πιο ακραία νεοφιλελεύθερη και αλαζονική δεξιά που έχει γνωρίσει ο τόπος» όπως χαρακτήρισε το κυβερνών κόμμα.
vits52581625256969φ

Ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτυχε στην πανδημία και την οικονομία, ανέφερε ότι παρέλαβαν μια χώρα που πατούσε ξανά γερά στα πόδια της, και μέσα σε 700 μέρες τη γύρισαν δέκα χρόνια πίσω, υπογράμμισε πως «ξέρουν ότι ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν είναι να επικρατήσει η απογοήτευση και ο διχασμός» και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να ηττηθεί πριν δημιουργήσει και άλλα ερείπια. Πρέπει να φύγει άμεσα. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. Η παρακμή που αναβίωσε μέσα σε δύο χρόνια, πρέπει να τελειώσει».
vits46921625256814

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η πανδημία φρέναρε, αλλά δεν ματαίωσε το σχεδιασμό για διεύρυνση και μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σε μαζικό λαϊκό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς.  «Παρά την ασφυκτική κατάσταση της πανδημίας και ενώ πληγωθήκαμε από αυτήν, αναστείλαμε το συνέδριό μας, καταφέραμε να μην πάει χαμένος αυτός ο χρόνος. Σε διάλογο με την κοινωνία και τον κόσμο της επιστήμης και του πολιτισμού, επεξεργαστήκαμε τις προγραμματικές μας θέσεις» είπε και συμπλήρωσε: «Πλέον είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε την πιο πλούσια και ενδελεχή προγραμματική πρόταση που έχει παρουσιάσει ποτέ ένα πολιτικό κόμμα στην χώρα».
vits46921625256814π

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το Νέο ΕΣΥ, την Εργασία, την Ανάκαμψη της Οικονομίας, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, το Κοινωνικό Κράτος, την Παιδεία, την Ενίσχυση των Δημοκρατικών Θεσμών και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς είναι τα πιο ισχυρά όπλα στα χέρια του.
vits46921625256814θ

«Το πρόγραμμά μας είναι το όπλο μια σύγχρονη, προοδευτική και δίκαιη χώρα που ανήκει όχι κατ’ όνομα αλλά στην πράξη στον πυρήνα της Ευρώπης» τόνισε o Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Με το πρόγραμμά μας είμαστε έτοιμη να επιστρέψουμε τη δικαιοσύνη. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να πάει η Ελλάδα μπροστά, για να επιστρέψει η Δικαιοσύνη: στην εργασία, στην οικονομία, στην κοινωνία, στη ζωή. Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε σε άμεση εφαρμογή ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο». 

vits52581625256969κ