Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την αντεπίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τους νέους ασφαλισμένους μιλώντας για «πλιάτσικο στις τσέπες των πολιτών».

«Ο καθένας και η καθεμιά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα παίζει προσωπικά ο ίδιος τους κόπους του σε μια μεγάλη ρουλέτα που θεσμοθετεί η κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Μετά το εργασιακό που πέρασαν, το ασφαλιστικό θα αποδειχθεί ο βαρύς πέλεκυς που θα πέσει πάνω στους εναπομείναντες διαύλους αυτής της κυβέρνησης με την ελληνική κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας», υπογραμμίζει ο ίδιος, εκτιμώντας πως «η ΝΔ βρίσκεται πλέον σε ελεύθερη πτώση κι αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις έρευνες».

Περί ατομικού κουμπαρά

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διαψεύδουν κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι το ασφαλιστικό σύστημα του «ατομικού κουμπαρά» είναι ένα μοντέλο που κυριαρχεί στην Ευρώπη τονίζοντας ότι «το μοντέλο αυτό δεν υπάρχει στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στην Αυστρία και την Ιταλία, εκτός κι αν η Ευρώπη του κ. Χατζηδάκη δεν περιλαμβάνει αυτές τις χώρες». Σχολιάζοντας στα όσα λέει η κυβέρνηση περί ατομικού κουμπαρά ανέφεραν ότι «απλά οι νέοι εργαζόμενοι γίνονται με το στανιό επενδυτές. Οι εισφορές και οι συντάξεις τζογάρονται και μπαίνουν σε ένα επενδυτικό ρίσκο. Στο παρελθόν τέτοιες απόπειρες έφεραν τραγικά αποτελέσματα». «Υπάρχουν και ελληνικά παραδείγματα ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες χρεοκόπησαν και οι ασφαλισμένοι δεν πήραν ούτε φράγκο».

Σχετικά με τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «με βάση τις επίσημες μελέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ελληνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης είναι βιώσιμο μέχρι το 2070. Το επιχείρημα περί μη βιωσιμότητας του συστήματος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και υποκρύπτει τη σκοπιμότητα της ιδιωτικοποίησης», διεμήνυσε.