Με την μεταβίβαση των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda Development, επισφραγίστηκε η έναρξη της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. 

Ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ευρώπης που θα περιλαμβάνει ανοιχτές υποδομές πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού, έρευνας και επιχειρηματικότητα, με την επένδυση στο Ελληνικό να αποτελεί μια από τις πλέον εμβληματικές αξιοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας.

Με ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για την υπογραφή της μεταβίβασης, η οποία ήρθε ως απότελεσμα μετά από συστηματικές και εντατικές προσπάθειες της κυβέρνησης και των εμπλεκόμενων φορέων, υπογραμμίζοντας την «στροφή» της χώρας προς την προσέλκυση και υποστήριξη των επενδύσεων. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με την κατασκευή του έργου αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 75.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η επένδυση προσεγγίζει προσεγγίζει τα 8 δισ. ευρώ.

Μετά την υπογραφή του Συμφωνητικού, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τη χώρα και την οικονομία της.  Μια διαδικασία πολύμηνης, εντατικής, συστηματικής προσπάθειας της κυβέρνησης και πολλών εμπλεκομένων. Μια προσπάθεια με την οποία καταφέραμε να υπερβούμε και να προσπεράσουμε εμπόδια και αγκυλώσεις. Αισιοδοξώ ότι η εξέλιξη της εμβληματικής αυτής επένδυσης θα επιβεβαιώσει τη βούληση και τη στόχευση όλων μας για την υλοποίηση έργων που θα έχουν υψηλή οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική ανταποδοτικότητα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε: «Αποστολή εξετελέσθη. Το Ελληνικό Δημόσιο εισπράττει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά, το κυριότερο, ο ελληνικός λαός μπορεί να απολαύσει ένα έργο που δεν θα αλλάξει μόνο την Αττική αλλά την Ελλάδα, στο σύνολό της».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε πως «απαιτήθηκαν σχεδόν δέκα χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Ελληνικού το 2012 μέχρι και τη μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε. Η σημερινή υπογραφή σφραγίζει την υλοποίηση μιας εμβληματικής για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας επένδυσης, η οποία προσεγγίζει τα 8 δισ. ευρώ και δημιουργεί την προοπτική χιλιάδων θέσεων εργασίας με πολλασιαστικά οικονομικά οφέλη για το ελληνικό δημόσιο, την τοπική και ευρύτερη οικονομία και κοινωνία».