Γκρίνια, μουρμούρα και ένταση είχε η χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα της ενίσχυσης της Fraport εξ αιτίας των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας - θέμα το οποίο συζητήθηκε χθες την Βουλή - και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» - αλλά και το θέμα Πολάκη μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ότι αφορά το θέμα Πολάκη όλοι στη συνεδρίαση συμφώνησαν ότι η στάση του (σ.σ έχει δηλώσει ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19) είναι «αντιεπιστημονική και επικίνδυνη», ενώ επεσήμαναν ότι με όσα λέει «τροφοδοτεί τις απόψεις των αρνητών των εμβολίων».

Ο Τσίπρας αποδοκίμασε τον Πολάκη


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας - ο οποίος στην Βουλή τον είχε προ ημερών καλύψει- με την στάση του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έδειξε να συμφωνεί με τα όσα έλεγαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Έσπευσε, μάλιστα να ανεβάσει στο twitter και ένα απόσπασμα από την εισήγηση του που αφορούσε τους εμβολιασμούς. «Ο εμβολιασμός, παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Επιτροπής που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας στις απόψεις του αψύ Σφακιανού, Παύλου Πολάκη.

Τον θεωρούν «ντίβα» που παίζει τον δικό του «παιχνίδι»


Η έντονη αντίδραση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά που λέει ο Παύλος Πολάκης έχει να κάνει με το γεγονός ότι πολλά στελέχη και μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζουν έντονα τον προβληματισμό τους για την ρητορική και την συμπεριφορά του κ. Πολάκη. Δεν είναι λίγοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πλέον ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας με τα όσα λέει και με την συμπεριφορά του «κάνει ζημιά στο κόμμα και εξυπηρετεί τον Μητσοτάκη». Την ίδια ώρα ακόμα και οι στενοί του φίλοι και συνεργάτες εμφανίζονται να έχουν απομακρυνθεί από κοντά τους καθώς θεωρούν ότι ο πρώην υπουργός είναι εκτός γραμμής και κάνει απλώς το δικό του «παιχνίδι». Λένε μάλιστα ότι έχει συμπεριφορά «ντίβας», καθώς συμπεριφέρεται εγωιστικά και χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψη του την δύσκολη θέση που φέρνει το κόμμα του.

Αντάρτικο από Τσακαλώτο, Φίλη και Βούτση


Στο δεύτερο θέμα της ενίσχυσης της Fraport εξ αιτίας των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Νίκο Φίλη, και τον Νίκο Βούτση, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταψηφίσει το νομοσχέδιο το οποίο συζητείτο χθες στην Βουλή. Όπως υποστήριξαν την στιγμή που στην χώρα υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που φυτοζωούν δεν μπορεί να ενισχυθεί μια μεγάλη εταιρεία με 177 εκατομμύρια ευρώ. Η πλειοψηφία ωστόσο του Πολιτικού Συμβουλίου έβαλε θέμα αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ως κυβέρνηση είχε υπογράψει τη συμφωνία με τους παραχωρησιούχους.

Έντονη λογομαχία Τσίπρα-Φίλη


Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Νίκο Φίλη και τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ο πρώην υπουργός Παιδείας έβαλε το θέμα της λειτουργίας των οργάνων λέγοντας ότι δεν συνεδριάζουν τόσο συχνά όσο θα έπρεπε.