Ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ «άδειασε» τον Παύλο Πολάκη για την στάση του στο θέμα των εμβολίων. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφώνησαν ότι η θέση του Παύλου Πολάκη ότι θα σκεφτεί αν θα εμβολιαστεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο και θα δει πιο εμβόλιο θα κάνει είναι «αντιεπιστημονική και επικίνδυνη ενώ τροφοδοτεί τις απόψεις των αρνητών των εμβολίων».

Η επίθεση που δέχθηκε ο πρώην αναπληρωτής Υγείας από τα στελέχη του κόμματος του ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται πολλές γκρίνιες και ενστάσεις για την στάση Πολάκη από μέλη και στελέχη του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας – ο οποίος στην Βουλή τον είχε καλύψει- συμφώνησε ότι η στάση του βουλευτή Χανιών είναι απαράδεκτη. Γι αυτό μάλιστα έσπευσε να ανεβάσει στο twitter και ένα απόσπασμα από την εισήγησή του που αφορούσε τους εμβολιασμούς.

«Ο εμβολιασμός, παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Επιτροπής που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας με ξεκάθαρο τρόπο το ότι δεν θα ανεχθεί να θαμπώσει η εικόνα του κόμματος του γι αυτό το θέμα.