Το ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι υπαρξιακό για το ΚΙΝΑΛ, δήλωσε ο εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου στο ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας, μιλώντας στον Alpha 98,9.

Δεν κερδίζει η αντιπολίτευση 

Σχολιάζοντας τη διαπίστωση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις, είπε: «Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση προηγείται αυτή τη στιγμή δημοσκοπικά στην πρόθεση ψήφου, βλέπουμε μια υποχώρηση σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, ενώ οι πολίτες πλέον εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους σε τρία πολύ βασικά ζητήματα: πανδημία, ασφάλεια και εργασιακά. Η αλήθεια όμως είναι ότι και αυτή η δημοσκόπηση δείχνει ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί είναι αναλλοίωτοι . Η κυβέρνηση μπορεί να έχει φθορές, γιατί έχει κάνει και αστοχίες και λάθη και παραλείψεις, όμως, συνολικά η αντιπολίτευση δεν κερδίζει».

Όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απώλειες της τάξεως 25-30% από την εκλογική του επίδοση το 2019 και μια σταθερά μεγάλη δημοσκοπική διαφορά με τη ΝΔ. Κι εμείς στο ΚΙΝΑΛ παραμένουμε βασανιστικά σταθεροί, γύρω στο 7%».

Τι εξήγηση δίνει ο ίδιος; «Πιστεύω ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μία, δεν παίρνει πόντους γιατί είναι ταυτισμένος με τον λόγο του μηδενισμού και του άκρατου λαϊκισμού, γεγονός που τον καθιστά όχι μόνο αναξιόπιστη αντιπολίτευση αλλά και αναξιόπιστη εναλλακτική απέναντι στη ΝΔ, την ίδια στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να παγιωθεί στο κέντρο».

Η δημοσκοπική στασιμότητα προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό

Όσον αφορά τη δημοσκοπική στασιμότητα του ΚΙΝΑΛ, σχολίασε: «Παρά τη σοβαρότητα και τον υπεύθυνο αντιπολιτευτικό λόγο που έχει επιδείξει την περίοδο της πανδημίας, η δημοσκοπική στασιμότητα προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί είμαστε εγκλωβισμένοι στο 6-7%. Γιατί αδυνατούμε να καρπωθούμε τη φθορά της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο τη μεγαλύτερη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν επιστρέφουν οι ψηφοφόροι του πάλαι κραταιού ΠΑΣΟΚ στους κόλπους του ΚΙΝΑΛ;».

«Υπαρξιακό ζήτημα» για ΚΙΝΑΛ

«Αυτή τη στιγμή, είναι ζήτημα υπαρξιακό» για το ΚΙΝΑΛ, είπε με νόημα, ασκώντας σκληρή κριτική στο κόμμα του:

«Είναι επιτακτική ανάγκη το ΠΑΣΟΚ, που ήταν πάντα ένα μεταρρυθμιστικό προοδευτικό κίνημα, θα πρέπει να ενισχύσει τον κεντρώο μεταρρυθμιστικό του λόγο, να εκφράσει ακόμα πιο δυνατά τις δυνάμεις του ορθολογισμού, με ισχυρό και υπεύθυνο αντιπολιτευτικό λόγο και κυρίως να αφήσει πίσω αυτό το άγχος υστέρησης έναντι του αντιπολιτευτικού λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συμπόρευσης με τις δυνάμεις της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και του μηδενισμού, που σήμερα εκφράζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως πρόσθεσε, «αν δεν ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο, πιστεύω ότι θα παραμείνουμε συμπιεσμένοι σε αυτά τα ποσοστά».

Πολιτικός χορηγός του Μητσοτάκη ο Τσίπρας

«Αυτήν τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας βοηθάνε τη ΝΔ. Είναι ο καλύτερος πολιτικός χορηγός, καλύτερος πολιτικός αντίπαλος - αν θέλετε - απέναντι στον κύριο Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο κ. Καρανικόλας.