Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση μέσα στον Ιούλιο το ασφαλιστικό για τους νέους ασφαλισμένους αλλά και την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών στο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για ένα νέο κύκλο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρα από την καθαρά ιδεολογική διαφωνία τους υπάρχουν πτυχές και θέματα που αναμένεται να πυροδοτήσουν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.

Όπως επισημαίνεται ο πυρήνας του νομοσχεδίου αφορά στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και θα προβλέπει τη δημιουργία ενός «ατομικού κουμπαρά» μετά την 1η Ιανουαρίου του 2022. Οι ενστάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορούν την ουσία του νέου νομοθετήματος αφού όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπάρξει ζήτημα με το κόστος μετάβασης βάζοντας σε κίνδυνο τις επικουρικές των ήδη συνταξιούχων.

Ακόμα υποστηρίζουν ότι τα όσα λέει η κυβέρνηση «για τον ατομικό κουμπαρά» και την διαχείριση του είναι πολύ νεφελώδη και επικίνδυνα καθώς στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν παραδείγματα ταμείων τα οποία έχασαν τα χρήματα των ασφαλισμένων τους δεδομένου ότι τα «τζογάρισαν» σε επισφαλή προϊόντα.

«Ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε στον Ζάεφ για τις συμβάσεις»


Παράλληλα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναμένουν να δουν τι θα κάνει τελικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία καθώς πληροφορίες λένε ότι στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Ζόραν Ζαεφ δεσμεύτηκε να τα έχει ψηφίσει μέχρι το τέλος Ιουλίου. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι με αφορμή αυτό το θέμα θα υπάρξουν πολλά και σοβαρά προβλήματα στο κυβερνών κόμμα καθώς στελέχη που πρόσκεινται στον Αντ. Σαμαρά και στον Κ. Καραμανλή δεν εμφανίζονται πρόθυμα να ψηφίσουν.

Όπως επισημαίνουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα τα υπερψηφίσει αναμένεται να αναδείξει τις κυβερνητικές διαρροές και την ανακολουθία της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα.