Η έναρξη της συνεργασίας του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών με τη Συνδιάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου είναι ένα σημαντικό γεγονός αλλά αναμφισβήτητα και μια σημαντική επιτυχία, τόσο για το Φόρουμ όσο και για τη χώρα. Μάλιστα το διάστημα μία έως τρεις Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν και οι πρώτες συζητήσεις, με τη συμμετοχή κορυφαίων πολιτικών προσώπων, όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Κώστας Σκρέκας, ο Χάρης Θεοχάρης, η Νίκη Κεραμέως, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Άννα Διαμαντοπούλου, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η Εύα Καϊλή, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Άλεξ Πατέλης κ.α.

Πίσω από την επισημοποίηση της συνεργασίας αυτής είναι η Ειρήνη Βανταράκη, μια γυναίκα που, ενώ επιλέγει να μη φαίνεται και πολύ, κινεί διάφορες καταστάσεις μέσα από τις διεθνείς της γνωριμίες. Η κυρία Βανταράκη είναι μια από τις λίγες ελληνικές συμμετοχές στην ( ερμητικά κλειστή) Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, όντας κάθε χρόνο προσκεκλημένη, στην αρχή λόγω της συνεργασίας της με τον Αιγύπτιο μεγιστάνα Shafik Gabr.

Πρόσφατα ίδρυσε και τον διεθνή οργανισμό Greek House Davos, που στοχεύει στην ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ. Ο Οργανισμός έκανε το ντεμπούτο του διοργανώνοντας ένα διεθνές συνέδριο για το μέλλον των Βαλκανίων, με υψηλούς προσκεκλημένους, όπως οι Πρωθυπουργοί της Αλβανίας και του Κοσόβου, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και διάφοροι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της περιοχής.