«Για ομιλία με προκατασκευασμένα επιχειρήματα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στα όσα ανέφερε στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή στις συνεδριάσεις της Βουλής με φυσική παρουσία.

 Ο κ. Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Βουλής για το εργασιακό νομοσχέδιο, εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι «εκτίθεται με τα όσα του γράφουν οι λογογράφοι του» και ανταπόδωσε τα πυρά του  Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Ο Α. Τσίπρας κινήθηκε στην ομιλία του και εκτός εργασιακού νομοσχέδιου, αναφερόμενος στην Παιδεία αλλά και απαντώντας στο πρωθυπουργό για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας.  «Εσείς προσωπικά δεσμευτήκατε για την εξυγίανση των οικονομικών του κόμματός σας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε «η Νέα Δημοκρατία χρεώνει με περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο τους Έλληνες πολίτες».

  Ξεστοκάρετε πάνω στου νέους μας όλο το μίσος

 «Ποτέ εμείς δεν περάσαμε, ακόμα και όταν τα απαιτούσε η Τρόικα αυτά που περνάτε εσείς τώρα, χωρίς μνημόνια», είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε:  «Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους μας όλο το μίσος», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιλέξατε αυτή τη χρονιά να απλώσετε ένα συρματόπλεγμα που θα κρατήσει παιδιά μακριά από το όνειρό τους.

 Με τον πτωχευτικό νόμο πολλοί από τους επιχειρηματίες μπορεί να χάσουν τα πάντα.

 Εσείς δεν προχωρήσατε σε καμία ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων.

 Πώς να κρύψετε από τους ελεύθερους επαγγελματίες που καταδιώκονται από εισπρακτικές εταιρείες που τους κυνηγούν για λίγες εκατοντάδες ευρώ, ότι εσείς μπορείτε να φορτώνετε με 30 εκατομμύρια ευρώ τον Έλληνα φορολογούμενο;

 Πώς να κρυφτεί ότι μας κυβερνά ένα κόμμα ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής που έχει περάσει από τη χώρα; Ξέρετε πόσο θα αυξηθεί το brain drain γιατί δεν θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν σε μια δουλειά με αξιοπρεπείς αποδοχές.

 Εσείς λέτε να δουλεύουν με ελαστικά ωράρια ανάλογα με την επιλογή του εργοδότη.

 Επιτίθεστε στη νεότητα, στα όνειρά τους να περάσουν σε ένα πανεπιστήμιο.

 Αυτό που κάνετε είναι να ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλους το μίσος που στοκάρουν τα αυταρχικά καθεστώτα.  Τους στερήσατε την επιλογή και τους υποχρεώσατε να κάνουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο. Το χορηγήσατε αποκλειστικά στους κάτω των 39 ετών, χωρίς δικαίωμα επιλογής. Σας δώσαμε άπλετη στήριξη για να αντιμετωπίσετε την πανδημία και εσείς το είδατε ως ευκαιρία να δώσετε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια στα ΜΜΕ, να υπολειτουργεί η βουλή και να περνάτε κρίσιμα νομοσχέδια, να επιβάλετε αστυνομοκρατία.

 Είστε ένας πρωθυπουργός που αντί να ενώνει, διχάζει την ελληνική κοινωνία.

 Σας δώσαμε στήριξη και μας γυρίσατε επιθέσεις.

 Θέλετε να διχάσετε την κοινωνία σε μη εμβολιασμένους που πρέπει να τιμωρηθούν και εμβολιασμένους που πρέπει να αποκτήσουν προνόμια. Αντί για συλλογική ευθύνη χτίζετε τείχη γύρω από τη νεολαία, τους εργαζόμενους» τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Ο Α. Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας : «Η αντίστροφή μέτρηση για την πιο άχρηστή κυβέρνηση έχει αρχίσει. Έχει βαθιά επίγνωση αυτός ο τόπος υπάρχει μια συλλογική μνήμη και ξέρουν όλοι πολύ καλά τι σημαίνει αυτό!

Από την εποχή τους πατέρας σας, όταν μια κυβέρνηση έρχεται σε σύγκρουση με την κοινωνική πλειοψηφία και ειδικά με τους νέους και αυτό θα σημάνει το τέλος σας».

Το τετ α τετ Μητσοτάκη - Τσίπρα με φόντο το εργασιακό συνεχίστηκε στη Βουλή με τις αντεπιθέσεις, αμείωτες. Στην δευτερολογία του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στα περί πλάτης που δεν έβαλε η αντιπολίτευση σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη.

«Μας κουνούσατε το δάχτυλο για τους νεκρούς από τη γρίπη»


«Είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν βάλαμε πλάτη κατά την πανδημία. Να σας θυμίσω τι κάνατε ως αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ. Μας κουνούσατε το δάχτυλο για τους νεκρούς από τη γρίπη. Δεν έχετε καταλάβει ότι επί 1,5 χρόνο η αντιπολίτευση ήταν στο σύνολό της εποικοδομητική και προσπάθησε να πείσει τον κόσμο για τον περιορισμό κάποιων δικαιωμάτων τους. Κυβερνάτε δύο χρόνια. Και η τακτική της αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση έχει και ένα όριο. Αντί να πείτε συγγνώμη στους νέους που τους δώσατε μόνο ένα εμβόλιο. Αντί να ζητήσετε συγγνώμη βάζετε κάτω από τη γλώσσα την ίδια καραμέλα» έιπε ο Α. Τσίπρας και απάντησε στην συνέχεια για τον πρώην υπουργό υγείας. «Ο Πολάκης, είπε να δοθεί το εμβόλιο στους νέους ανθρώπους, ο Πολάκης είπε συγγνώμη λάθος και απέσυρε το εμβόλιο για τους κάτω των 60. Τάζατε θέσεις στα ψηφοδέλτια στους επιστήμονες».

«Εμείς σας είπαμε από την πρώτη μέρα ελάτε να βάλουμε πλάτη να κάνουμε σχεδιασμό όλοι μαζί. Για υπουργό κοινής αποδοχής ώστε να έχουμε όλοι ευθύνη και μου είπατε όχι. Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει. Κύριε Μητσοτάκη δεν μπορείτε άλλο να κρύβεστε. Δεν μπορείτε να παίζετε το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Δεσμευόμαστε να αποσύρουμε το εργασιακό»

«Το μόνο που θα πω είναι ότι δεσμευόμαστε αυτό το νομοσχέδιο να το αποσύρουμε όταν οι πολιτικές συνθήκες στις επόμενες εκλογές με απλή αναλογική για υπάρξει μία προοδευτική κυβέρνηση. Το Politico και ο Guardian ήταν για το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παραβιάζει τα μέτρα του lockdown. Η Ικαρία έγινε πρωτοσέλιδο στο Politico και τον Guardian. Και για την εγκυρότητα των στοιχείων που κατέθεσα, εδώ είμαστε μόλις εφαρμοστεί ο νέος σας νόμος. Ωραίο το λογοπαίγνιο που σας σκάρωσαν για την πολυκατοικία που θα κατασκεύαζα, αλλά δεν ξέρω εργολάβο που θα έδινε διαμέρισμα στον μεγαλύτερο μπαταχτσή. Σε ένα από τα πολλά ακίνητα που έχετε θα βάζατε διαχειριστή κάποιον που αύξησε τα χρέη του κόμματος».