Σκληρή κόντρα ξεσπάει για τα εμβόλια, μετά και την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο. Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει επίθεση στον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που στην ομιλία του στη Βουλή, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο, έκανε αναφορά στους εμβολιασμούς και δήλωσε… αρνητής.

 Όπως λέει η ΝΔ με ανακοίνωσή της, «ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πολάκης ανοιχτά και από το βήμα της Βουλής συντάχθηκε με τους αντιεμβολιαστές και τους δικαιολόγησε λέγοντας γιατί και ο ίδιος δεν κάνει το εμβόλιο.

 Όπως τονίζει στην συνέχεια το κυβερνών κόμμα, «πίσω από ένα επίτευγμα της επιστήμης, που μέσα σε πολύ λίγο χρόνο ανακάλυψε το εμβόλιο σώζοντας εκατομμύρια ζωές, ο κ.Πολάκης είδε “κονόμα εταιρειών”. Και δεν έμεινε εκεί αλλά καταφέρθηκε συλλήβδην κατά των επιστημόνων μιλώντας για “εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων”».

 Κλείνοντας η ΝΔ σημειώνει: «Επειδή δεν πρόκειται μόνο για άλλη μια από τις γνωστές γραφικότητες του κ. Πολάκη αλλά για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά. Οφείλει να πάρει θέση καθαρά και δημόσια».

 Τι είπε ο Πολάκης στη Βουλή

 Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης ξάφνιασε με την τοποθέτησή του στη Βουλή δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα κάνει το εμβόλιο.

 «Την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν. Πέρυσι τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, έκανα και αντιγριππικό και αντι-πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει μια δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα, ως καπνιστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια», είπε ο κ. Πολάκης από τη Βουλή και πρόσθεσε: «εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, στα εμβόλια ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα και επειδή η εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σας κρατάει φανάρι. Γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους».