Οι κυβερνητικές ανακολουθίες στο θέμα των εμβολίων της AstraZeneka και η σύγχυση που έχει προκληθεί στην κοινή γνώμη βρέθηκαν στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι τροφοδοτεί τους αρνητές με επιχειρήματα αφού καθημερινά εμφανίζεται να αλλάζει άποψη για το ποιες ηλικίες πρέπει να το κάνουν, ενώ «ακόμα και οι ανακοινώσεις που έκανε χθες δεν λύνουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί». «Οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις έχουν δημιουργήσει ανασφάλεια τους πολίτες που έχουν κάνει την πρώτη δόση και έχει κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικούς όσους ήθελαν να εμβολιαστούν και είναι πάνω από 60 χρονών».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωση του ανέφερε ότι «ο εμβολιασμός είναι πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Το απέδειξαν οι νέοι άνθρωποι που κατά χιλιάδες εμβολιάστηκαν με το astra zeneka, παρά τις ανησυχίες και τους φόβους. Μια γενιά που η κυβέρνηση διαρκώς στοχοποιεί με την πολιτική και την ρητορική της. Μια γενιά που έδειξε τι σημαίνει υπευθυνότητα απέναντι στους ανεύθυνους που μας κυβερνάνε. Απέναντι σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη που έκαναν πλιάτσικο με τα εμβόλια που προορίζονταν για υγειονομικούς και ευπαθείς ομάδες».

Κάνοντας μάλιστα μια προσωπική αναφορά επεσήμανε ότι «ανήκω στους ανθρώπους που έχουν κάνει την πρώτη δόση astra zeneka. Θα κάνω και την δεύτερη. Αυτό όμως δεν αναιρεί τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες πρώτα από όλα για την διάλυση της εμπιστοσύνης απέναντι στην επιστήμη και τους επιστήμονες. Να είναι ξεκάθαρο ότι αν υπάρχει σήμερα κάποιος που με τις πράξεις του τροφοδοτεί τους αρνητές αυτός είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης».