«Κόκκινο» χτύπησε η αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την  συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου  το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο το βράδυ.

Ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης κατά την τοποθέτησή του , απάντησε στα πυρά της αντιπολίτευσης,  και αναφέρθηκε στην εξαγγελθείσα απεργία από την ΑΔΕΔΥ,  ενώ μίλησε για «δολοφονία χαρακτήρα» λέγοντας,  «Είστε με τους συνδικαλιστές του Μετρό που αποφάσισαν να κλείσουν την Αθήνα ή είστε με τους μαθητές και τους γονείς τους; Τα ερωτήματα είναι απλά. Τι άλλαξε από την Παρασκευή και η  στάση εργασίας έγινε απεργία; Άλλαξε το νομοσχέδιο; Ποιον εξυπηρετεί αυτή η αλλαγή στάσης; Το θύμα αυτής της νέας τοποθέτησης θα είναι οι μαθητές που δίνουν πανελλαδικές και οι γονείς που έχουν ίδια αγωνία με τα παιδία τους. Η ΑΔΕΔΥ και το εργατικό κέντρο Αθήνας θα τοποθετηθούν όπως νομίζουν εγώ όμως θα ήθελα από τα κόμματα μια τοποθέτηση. Είστε με τους συνδικαλιστές του Μετρό που αποφάσισαν να κλείσουν την Αθήνα ή είστε με τους μαθητές και τους γονείς τους; Θέλω ξεκάθαρη απάντηση» είπε ο υπουργός.

 «Δολοφονία χαρακτήρα»

 Ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στις επιθέσεις στο πρόσωπό του είπε,  «Εδώ και 2,5 μήνες το νομοσχέδιο είναι ψηλά στη δημοσιότητα- τι δεν έχω ακούσει! Είναι καταδικασμένη η Ελλάδα να συμφωνεί μαζί σου; Προφανώς όχι! Οι επιθέσεις στην πλειονότητά τους  είναι προσωπικές, είναι δολοφονία χαρακτήρα, επιθέσεις που δεν δείχνουν τίποτα άλλο από ότι δεν σας ενδιαφέρει το νομοσχέδιο αλλά έχετε άγχος για το πως πάτε αντιπολιτευτικά και βγάζετε  εμπάθεια και μίσος», τόνισε.

 Ο υπουργός Εργασίας κατά την ομιλία του αναφέρθηκε  στην επιτυχία της ΔΕΗ και υπογράμμισε ότι όλα αυτά «τα έκανε ο ανάλγητος νεοφιλελεύθερος που με περιλούζετε με κοσμητικά επίθετα». «Τα επίθετα για σας, εγώ μένω στις πράξεις! Στη πράξη θα κριθούμε όλοι!  Προχωρούμε με το σχέδιό μας και εσείς μπορείτε να πάρετε γαλέρες που αναφέρεστε και να ταξιδέψετε ολοταχώς στο μεσαίωνα», είπε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα είχε δηλώσει υπερήφανος για την υπόθεση με την Ολυμπιακή αλλά και τον ΟΣΕ καθώς γλίτωσε 1 εκατ. ευρώ την ημέρα από την αεροπορική εταιρεία και 2 εκατ. ευρώ από τον ΟΣΕ. «Δεν είμαι καινούργιος έχω κριθεί κατ’ επανάληψη από πολίτες, πρέπει να σας πω ότι από το 2007 που κατεβαίνω εκλέγομαι σταθερά στις πρώτες θέσεις και στις τελευταίες εκλογές πήρα 1η θέση βόρειο τομέα Αθηνών! Βγήκε χθες ο αρχηγός σας -δεν δίνω να σας πω και τόσο μεγάλη σημασία- και είπε και εκείνος τα γνωστά κοσμητικά επίθετα! Όλοι είμαστε γνωστοί στη χώρα ξέρουμε πόσο επιρρεπής είναι ο Τσίπρας, με την αλήθεια έχει πάρει διαζύγιο», συμπλήρωσε.

 Απάντηση αντιπολίτευσης

Η απάντηση στα όσα είπε ο κ. Χατζηδάκης, ήρθε από το ΚΚΕ και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Θανάση Παφίλη που είπε χαρακτηριστικά "δεν ξέρετε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαιρέσει αυτούς που παίρνουν μέρος στις πανελλαδικές; Ότι τα λεωφορεία έχουν πάρει απόφαση  να ξεκινήσουν όταν τελειώσει η μεταφορά; Αν έχετε στο μυαλό σας να προβοκάρετε την απεργία να ξέρετε ότι δεν είμαστε χθεσινοί" είπε ο Θ. Παφίλης.

 Ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε,  «αραχνιασμένες και μουχλιασμένες οι προτάσεις σας κατά διάρκεια πανδημίας συνεχίζετε και τώρα και παραμένετε αμετανόητοι. Φιλμ νουάρ με δολοφόνο με αγγελικό πρόσωπο θυμίζετε» και κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας για γκεμπελισμό και υποκρισία εξαιτίας τους περιορισμού του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια.