Σε διευκρινίσεις για τα μέτρα που χαλαρώνουν από αύριο, Σάββατο, αλλά και από την 1η Ιουλίου, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ενώ ειδικά για τους γάμους ανέφερε ότι δεν θα επιτρέπεται ο χορός.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στην «ΕΡΤ1», γίνονται σημαντικά βήματα χαλάρωσης, ωστόσο συμπλήρωσε πως «δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία», κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει προσοχή από όλους από την στιγμή που υπάρχουν διασωληνωμένοι.

«Όπως λειτουργούσαμε πριν με τη μουσική θα λειτουργούμε με τους κανόνες», είπε ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με τη μουσική. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται σε στοές, η πρόβλεψη για λειτουργία αφορά όλα όσα βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές μόνο με δύο εισόδους.

Τι θα ισχύσει για γάμους – βαπτίσεις

Όπως τόνισε ο κ. Παπαθανάσης, το όριο των 300 ατόμων που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου είναι αρκετό, λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ συμπλήρωσε πως δεν θα υπάρχει όριο όσον αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε, ωστόσο, πως οι κανόνες που θα ισχύουν είναι αυστηροί.

Έτσι, οι ροτόντες πρέπει να είναι έως οχτώ άτομα, ενώ στους γάμους και τις βαπτίσεις θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι καθώς θα απαγορεύεται ο χορός.
Όπως σημείωσε, δεν υπάρχει περιορισμός στο εάν η μουσική θα είναι με ορχήστρα ή όχι, λέγοντας ωστόσο πως «δεν μπορούμε να χορέψουμε». «Μακάρι να τελειώσουμε με την πανδημία και να επανέλθουμε, όμως, αυτοί είναι οι κανόνες τώρα», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως μέχρι πρότινος δεν είχαμε ούτε τη μουσική και θα πρέπει όλοι να κάνουμε προσεκτικά βήματα.

Τι είπε για τα πανηγύρια

Ερωτηθείς σχετικά με τα πανηγύρια, ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε πως οι ανακοινώσεις που έγιναν δεν αφορούν στα πανηγύρια αλλά στις εμποροπανηγύρεις, που αφορούν στις θρησκευτικές εορτές.