«Ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα, και όλοι αυτοί που νομοθετούν όπως ο Κωστής Χατζηδάκης με τε εργασιακά θα πάρουν την απάντηση τους», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα, ο τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά θα μειώσει τα εισοδήματα των εργαζομένων για όσους έχουν πολλές υπερωρίες.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθεις αν μπορεί να σημάνει κάτι πολιτικά το ότι βρέθηκαν τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως στη χθεσινή απεργία, ο τομεάρχης Εσωτερικών απάντησε: «Ξέρετε ότι εμείς το επιδιώκουμε, το θέλουμε και εκτιμώ ότι με τις ρυθμίσεις που περνάει η κυβέρνηση της ΝΔ κυρίως με το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη και του κ. Μητσοτάκη αυτή η βούληση και αυτή η διάθεση θα αρχίσει να γίνεται κοινωνική αναγκαιότητα. Εάν την επόμενη μέρα των επόμενων εκλογών που θα γίνουν με απλή αναλογική ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, που πιστεύω ότι θα είναι πρώτο κόμμα, μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα και ο καθένας θα πάρει την ευθύνη του την επόμενη μέρα διότι όλα αυτά τα οποία νομοθετεί ο κ. Χατζηδάκης, ο κ. Μητσοτάκης δημιουργούν ένα δυστοπικό τοπίο στην κοινωνία και στην οικονομία. Δημιουργούν μια κατάσταση απόλυτης συμπίεσης και εξαέρωση της καθημερινότητας των πολιτών και είναι κραυγαλέα διάψευση όλων αυτών που είχανε πει προεκλογικά για τη μεσαία τάξη».

Αναφορικά με τη χθεσινή απεργιακή πορεία, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε: «Το χθεσινό ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Δεν είναι ένα
κάλεσμα των συνδικαλιστών προς τους εργαζόμενους , είναι μια πρόκληση της κυβέρνησης που την απαντούν οι εργαζόμενοι είτε κάποιοι επιλέγουν να απεργήσουν είτε κάποιοι δυσκολεύονται να απεργήσουν ή βιώνουν εργοδοτικής τρομοκρατίας και δεν μπορούν να απεργήσουν».

«Αυτό που κάνει το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη είναι να μας πηγαίνει 130 χρόνια πίσω, πίσω από την εξέγερση του Σικάγο. Τότε που οι ανθρωποι δώσανε το αίμα τους και εξεγέρθηκαν με το πολύ γνωστό και ιστορικό σύνθημα «8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες λοιπές δραστηριότητας και 8 ώρες εργασίας», υποστήριξε ο ίδιος.

«Από την επόμενη μέρα οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα εργάζονται υπερωρίες θα δουν συρρίκνωση στο εισόδημά τους. Αυτοί οι οποίο έχουν σήμερα συλλογική σύμβαση εργασίας και μετά θα πάνε σε ατομική διαπραγμάτευση θα δουν συρρίκνωση στο εισόδημά τους», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Στο εργασιακό νομοσχέδιο όταν όλοι είναι αντίθετοι και όλη η αντιπολίτευση είναι αντίθετη και είναι μόνο ο κ. Χατζηδάκης με το ΣΕΒ κάτι σημαίνει αυτό. θα μου πείτε μπορεί αν μη σημαίνει τίποτα θα το δούμε πάρα πολύ σύντομα. Θα μου πείτε ότι μπορεί να είναι τόσο καλό νομοσχέδιο που να το επεκτείνουμε παντού αλλά δεν κάνω αυτή την εκτίμηση. Αυτή τη στιγμή διαμορφώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο τάσεις και δυναμικές για λιγότερη απασχόληση, πιο αποτελεσματική, πιο ποιοτική και με υψηλότερες αποδοχές. Το σχεδιάζουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μαζεύτηκαν οι G7 και είπαν κοινό φόρο 15% για να σταματήσει αυτή η ιστορία με τους φορολογικούς παραδείσους, λεφτά για κοινωνικό κράτος και συστήματα υγείας άρα ο κόσμος αλλάζει», σημείωσε.

Αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε: «Η ΝΔ έχει ψηφίσει ένα νόμο που από τέλη Ιουνίου ρευστοποιεί τις περιουσίες πολιτών και χρεοκοπεί φυσικά πρόσωπα αν έχουνε χρέη και δεν λεω για κάποιον ο οποίος είναι μπαταχτσής, δεν θέλει να πληρώσει, κλέβει συνειδητά αλλά κάποιος ο οποίος έχασε τη δουλειά του, μειώθηκε το εισόδημά του λόγω της κρίσης, έμεινε ενάμιση χρόνο κλειστά στο lockdown αυτού να του πάρουν το σπίτι; Δηλαδή αυτή είναι η αγάπη της κυβέρνησης της ΝΔ για τη μεσαία τάξη;»

«Αυτή είναι μια νομοθέτηση προ πανδημίας κορονοιού τότε και η εθνική οικονομά και η ευρωπαϊκή και η παγκόσμια είχαν άλλη δυναμική τώρα μιλάμε σε νέα δεδομένα. Πρέπει αυτή τη νομοθέτηση να την ακυρώσουν απολύτως και να βρεθεί ένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για το φτωχό, το μεσαίο, τον αδύνατο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν θα πάρουν μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία, απάντησε: «Θα το εξετάσουμε, εμείς εν πάση περιπτώσει και να αποχωρήσουμε θα υποδηλώσουμε τη ψήφος μας και γενικά και κατ’ αρθρο άρα όλοι θα ξέρουν».

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσουν υπέρ της ψηφιακής κάρτας και του δικαιώματος της άδειας στους πατεράδες, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε: «Ναι και του προτείνω και κάτι να αποσύρει όλο το νομοσχέδιο να φέρει αυτά να τα ψηφίσουμε μαζί και το υπόλοιπο να το παγώσει. Το νομοσχέδιο αυτό είναι πάρα πολύ κακό και θα χειροτερέψει πάρα πολύ τη ζωή των εργαζόμενων».