Την Ελλάδα αναμένεται να οργώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει να στήσει κάλπες το φθινόπωρο.

Με βάση, λοιπόν, αυτήν τη λογική, στην Κουμουνδούρου έχουν επεξεργαστεί ένα αναλυτικό σχέδιο περιοδειών, το οποίο στην πραγματικότητα θα έχει δύο στόχους.

Κατ’ αρχήν, να κινητοποιήσει τους πολίτες στις περιοχές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε στις προηγούμενες εκλογές με λίγες μονάδες διαφορά από τη Ν.Δ. Θεωρούν, δηλαδή, ότι μετά την πανδημία αυτό το ποσοστό έχει καλυφθεί και γι’ αυτόν τον λόγο μπορεί να δώσει τα πρωτεία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλωστε, δύο από τις περιοχές που επισκέφθηκε πρόσφατα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Νομός Ηλείας (ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε με διαφορά 3 ποσοστιαίων μονάδων από τη Ν.Δ.) αλλά και η Εύβοια, βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία.

Ο δεύτερος στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να αναβιώσει τα λεγόμενα «δημοκρατικά τόξα» όπου υπάρχουν στην Ελλάδα. Δηλαδή, να επαναφέρει τη λογική ΠΑΣΟΚ, όπου δύο ή τρεις όμοροι νομοί εμφανίζονταν να είναι «πράσινοι».

Γι’ αυτό, άλλωστε, το επόμενο χρονικό διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην Πάτρα αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία. Μαζί με τον Πύργο, που έχει ήδη επισκεφθεί, δημιουργείται ένα εμφανές τόξο στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα.


Σχέδιο «μάχης» για την Κρήτη


Αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στην Κρήτη, καθώς στις τελευταίες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κράτησε τις δυνάμεις του στο νησί, το γεγονός, ωστόσο, ότι η Ν.Δ. έβγαλε περισσότερους βουλευτές με βάση τον εκλογικό νόμο -κάτι που σημαίνει ότι και ανάμεσά τους υπάρχει ανταγωνισμός για το ποιος θα προσφέρει τα περισσότερα στο νησί- έχει κινητοποιήσει την Κουμουνδούρου. Ακόμα, πρόθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι όλα τα στελέχη να επισκεφθούν τους νομούς που μέσα στην πανδημία αντιμετωπίζουν προβλήματα και όπου η κατάσταση δεν έχει ομαλοποιηθεί ακόμη. Η Θεσσαλονίκη και οι όμοροι νομοί -δηλαδή Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς και Σέρρες- αλλά και η Θεσσαλία -Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα- θα είναι οι επόμενοι σταθμοί για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φυσικά, μέσα στο καλοκαίρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ταξιδέψει στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.