Στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων έχει ρίξει όλο του το βάρος ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρεί ότι αφ’ ενός θα δικαιωθεί η επιλογή του να χαρακτηρίσει «μητέρα των μαχών» την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, ενώ παράλληλα θα σταλεί ένα σαφές μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου έχουν και όριο. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις σημερινές κινητοποιήσεις επισημαίνοντας ότι «θα δώσουμε τη μάχη και μέσα στην κοινωνία, με όλους τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, ώστε να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο αλλά κι αν ακόμα περάσει, δεσμευόμαστε ότι θα καταργηθεί μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξαναβρεθεί στην κυβέρνηση». Παράλληλα επιτέθηκε εναντίον του υπουργού Εργασίας λέγοντας ΠΩΣ «το τελευταίο διάστημα ο κ. Χατζηδάκης έχει μετατραπεί σε “τηλεπωλητή” απλήρωτων 10ωρων».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της στο εργασιακό πεδίο, αφού μία από τις πρώτες κινήσεις της, όταν ανέλαβε, ήταν να μειώσει σημαντικά το ύψος των προστίμων στην επιθεώρηση εργασίας». Τόνιζαν ακόμα ότι «για πρώτη φορά με το νομοσχέδιο της ΝΔ, η καταχρηστική απόλυση -που έχει κριθεί ως τέτοια από δικαστήριο- δεν συνεπάγεται επαναπρόσληψη του εργαζόμενου». «Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δεν θα πληρωθεί τους μισθούς υπερημερίας, που αποτελούσε μέχρι τώρα και ένα αντικίνητρο για την εργοδοσία να προχωρά σε παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις», συμπλήρωναν.

Επεσήμαναν τέλος ότι «το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά εκτός από μειώσεις μισθών, θα οδηγήσει και σε ένα νέο κύμα braindrain. Ποιος νέος επιστήμονας θα δεχτεί να κάτσει στην Ελλάδα να δουλεύει απλήρωτα 10ωρα σε μια χώρα που δεν θα υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί;», τόνιζαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου.