Εντείνει όλο και περισσότερο την αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα και έξω από την Βουλή καθώς το νομοσχέδιο Χατζηδάκη αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι εργαζόμενοι με την αυριανή κινητοποίηση να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα βρεθούν απέναντι της σε αυτή την διαδικασία. «Η απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ για το εργασιακό νομοσχέδιο, και στην οποία θα πάρουν μέρος η ΑΔΕΔΥ, η ΠΝΟ, και τα εργατικά κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά, είναι ένα ακόμα βήμα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε μάλιστα χθες με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ όπου έκανε λόγο για «ευθεία επίθεση στις εργασιακές σχέσεις με την κατάργηση του 8ωρου», ενώ αναφερόμενος στις απλήρωτες υπερωρίες έναντι ρεπό που θεσμοθετεί το νομοσχέδιο είπε χαρακτηριστικά πως «ο κύριος Χατζηδάκης θέλει να μας πείσει ότι η κατάργηση των δικαιωμάτων και η πληρωμή με ρεπό αποτελεί στροφή προς το μέλλον».

Υπογράμμισε ότι «δεν είναι μόνο η επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, είναι ο συνδικαλιστικός νόμος είναι ο νόμος για τα ΑΕΙ, είναι και η συρρίκνωση του δικαιώματος της απεργίας μέσα στον εργατικό νόμο. Είναι η κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας πράγμα που είναι και αντισυνταγματικό. Διότι είναι μέριμνα του κράτους η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «όλα αυτά αφορούν κάθε πολίτη, είτε εργαζόμενο στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα», διότι όπως είπε «οι εργασιακές σχέσεις και η προστασία της εργασίας είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά στενά τους εργαζόμενους». «Είναι θέμα για το τι κοινωνία θέλουμε, τι δημοκρατία θέλουμε και υπό αυτήν την έννοια θεωρώ ότι η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι μάχη υπεράσπισης δημοκρατικών και κοινωνικών κεκτημένων» είπε.