«Δεν αισθάνομαι ότι διέσυρα κανέναν», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, στην οποία έκανε λόγο για «καθεστώς» του οποίου ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπηρετεί ο Χρυσοχοΐδης.

«Στη ΝΔ είμαστε βαθειά δημοκράτες, πιστεύουμε στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος έχουμε όλοι μας αυτή την κουλτούρα και όταν κάποιος ο οποίος δεν έχει τι να πει πολιτικά, δεν έχει κάποιο πολιτικό αντεπιχείρημα που να συζητηθεί με πολιτικούς όρους και προκειμένου να κάνει αντιπολίτευση προσφεύγει σε αυτού του είδους τις ανοησίες με ενοχλεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαϊτάνης.

«Ο κ. Μπάρκας ανέφερε ότι στη χώρα έχουμε καθεστώς, χρησιμοποίησε τη λέξη καθεστώς για να περιγράψει τη διακυβέρνηση της ΝΔ. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την πραγματικότητα την αντιμετωπίζει με όρους επιθυμίας, όσο χειρότερα είναι η πραγματικότητα για την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα», τόνισε ο ίδιος.

«Βλέπουν ας πούμε ότι ο πολιτικός λόγος της ΝΔ, το πολιτικό της αποτύπωμα στη διακυβέρνηση αφήνει τον κόσμο ικανοποιημένο, δεν λέω ότι είναι όλα άριστα θα ήμουν ο τελευταίος που θα το έλεγε αυτό αλλά είναι σίγουρα θετικότατος ο βαθμός της κυβέρνησης, αυτό το πράγματα δεν μπορούν να το κατανοήσου, δεν τους αρέσει και προσπαθούν να το αντιπαλέψουν χρησιμοποιώντας τις περισσότερες φορές τέτοιου είδους κουταμάρες», δήλωσε επιπρόσθετα.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπενθύμισε ότι την Παρασκευή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Ελεθεριάδου μίλησε για πολιτικούς κρατούμενους, πράγματα τα οποία –όπως είπε- είναι «συκοφαντικά, είναι χυδαία, δεν πρέπει να λέγονται και δεν πρέπει να λέγονται και από βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου».

«Ο κ.Μπάρκας έχει την τιμή να εκπροσωπεί τον λαό σε ένα δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβούλιο, όχι σε ένα καθεστωτικό κοινοβούλιο άρα είναι διπλά ντροπή αυτά που είπε και φυσικά δεν είχαμε καμία ανάκληση των δηλώσεών του ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ μας εξήγησε αν υιοθετεί ή όχι τις απόψεις του», κατέληξε ο κ. Γαϊτάνης.