Πυρά κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή ανάρτησή του στο twitter, στην οποία έκανε λόγο για «καθεστώς» του οποίου ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπηρετεί ο Χρυσοχοΐδης».

Η επίμαχη ανάρτηση

«Το Σαββατοκύριακο αυξήθηκε στη χώρα η εγκληματοφοβία», σχολίασε ειρωνικά με ανάρτησή του στο Τwitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στο υστερόγραφο πρόσθεσε: να τα γράφουμε αυτά και να τα λέμε όπως επιθυμεί το καθεστώς του οποίου ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπηρετεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 



Η αναφορά Μπάρκα δεν έμεινε αναπάντητη από τη ΝΔ, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, Τάσο Γαϊτάνη, να σχολιάζει δηκτικά ότι ο αντιπολιτευτικός οίστρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία «για να εκστομίζονται διαρκώς ανοησίες». 

H δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κ. Μπάρκας, αμφισβητεί τη λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα μας και σε ανάρτησή του κάνει λόγο για «καθεστώς».

Αλήθεια, ο ίδιος είναι μέλος ενός δημοκρατικά εκλεγμένου ή ενός καθεστωτικού κοινοβουλίου;

Ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει για τις δηλώσεις του βουλευτή του; Συμφωνεί;

Αντιλαμβανόμαστε την ένδεια αντιπολιτευτικού λόγου. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για να εκστομίζονται διαρκώς ανοησίες».