Σταθερά, μεθοδικά και με επιτυχία εξελίσσεται το εμβολιαστικό σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» των πολιτών στη Χίο, όπως διαπιστώθηκε από την επιτόπια επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο ΚΥΤ του νησιού.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ευχαρίστησαν τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου για την ευσυνείδητη και επαγγελματική υλοποίηση του σχεδίου στο νησί του Βορείου Αιγαίου το οποίο εξελίσσεται βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Photo2

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Μηταράκης και Αρκουμανέας επισκέφτηκαν το ΚΥΤ, όπου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των αιτούντων άσυλο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το yπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, και συνομίλησαν με τον διοικητή της δομής και το προσωπικό του ΕΟΔΥ που διενεργεί τους εμβολιασμούς.

O πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε: «Πρέπει να κτίσουμε το τείχος ανοσίας τους επόμενους μήνες για όλους μας, γιατί ναι μεν βλέπουμε ότι υπάρχει μία μείωση στην πανδημία αλλά δεν έχει τελειώσει. Θέλει ακόμα προσοχή. Συγχαρητήρια για το έργο που έχετε κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το πολύ σημαντικό, όπως είπε και ο κ. Υπουργός, είναι να συνεχίσουν οι εμβολιασμοί. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά προσέχουμε. Ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Χίο, Λέσβο, Σάμο και θα συνεχίσουμε σε όλες τις δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει κάνει το Υπουργείο Υγείας για την Ελευθερία».

Photo3__1_