«Η κυβέρνηση έχει να ισορροπήσει ανάμεσα στην επιβολή των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κοροναϊού και στην διατήρηση της κοινωνικής ηρεμίας και της κοινωνικής γαλήνης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννα Γκελεστάθη.

«Αυτή είναι μια δύσκολη εξίσωση. Σας έχω εκφράσει την άποψη μου ότι ανάμεσα στις δύο σχολές άστο να περάσει για να μη δημιουργούμε ένταση και αυστηρή επιβολή του νόμου έστω και αν προκληθεί για μια-δυο μέρες ένα τζαρτζαρισμα προκειμένου να υπάρξει αυτή η ισονομία είμαι αναφανδόν υπέρ της δεύτερης σχολής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι όσο προχωράμε προς την κανονικότητα και όσο επανέρχεται η ζωή μας στους πρότερους ρυθμούς όλα αυτά θα πάψουν σιγά –σιγά ευτυχώς να μας απασχολούν οπότε θεωρώ ότι στην παρούσα φάση μπορούμε να αποφύγουμε στην πυροδότηση εντάσεων», υπογράμμισε η κ. Γκελεστάθη.

Αναφερόμενη στη συζήτηση για το οργανωμένο έγκλημα, επισήμανε: «Οργανωμένο έγκλημα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και απαντώ κυρίως στους τιμητές που έχουν βγει και έχουν ξεσπαθώσει τις τελευταίες μέρες παρότι οι ίδιοι το ανακάλυψαν τώρα υπήρχε και επί των ημερών τους και ήταν σε ιδιαίτερη άνθιση και τότε. Πουθενά δεν έχει μηδενιστεί, σίγουρα μπορεί να περιοριστεί».

«Είμαι ευχαριστημένη από το βαθμό στον οποίο είναι περιορισμένο τώρα; Σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένη, να κάνουμε όμως μια εποικοδομητική συζήτηση για το πώς μπορούμε να το περιορίσουμε έτι περαιτέρω όχι να λέμε ‘’τα ξεκαθαρίσματα επί των ημερών σου ήταν περισσότερα επί ημερών μου ήταν λιγότερα’’ γιατί αυτό είναι μια φαιδρή συζήτηση. Θέλω να μου επιτρέψετε κυρίως απαντώντας σε αυτούς τους τιμητές της προηγούμενης κυβέρνησης που ξαφνικά ξύπνησαν στο Φαρ Ουέστ, θα μου επιτρέψετε να κάνω δύο υποσημειώσεις, η πρώτη αφορά στο νόμο Παρασκευόπουλου γιατί κάποιοι τότε φωνάζαμε από το πρωί ως το βράδυ ότι ο τρόπος με τον οποίο αποφυλακίστηκε ο κόσμος τότε μαθηματικώς βέβαια θα οδηγούσε στο να υποτροπιάσουν κάποιοι εξ αυτών, κυρίως όμως φωνάζαμε και λέγαμε ότι ο τρόπος με τον οποίο αποφυλακίστηκε ο κόσμος τότε έδινε ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι ‘’δεν βαριέσαι κάνε ότι είναι να κάνεις και να μπεις θα βγεις’’ και αυτό το μήνυμα δεν μαζεύεται πολύ εύκολα», διευκρίνισε η ίδια.

«Και υποσημείωση δεύτερη επίσης κάποιοι από εμάς φωνάζαμε πάρα πολύ όταν μια εβδομάδα πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις εκλογές κάποιοι αποφάσισαν να φέρουν και να ψηφίσουν το νέο ποινικό κώδικα. Ένα τόσο σπουδαίο και ογκώδες νομοθέτημα δεν μπορεί να συζητείται τσάτρα-πάτρα και τα απόνερα της ψήφισης του ποινικού κώδικα τα βλέπουμε και σήμερα. Βεβαίως κάποιες διατάξεις αυστηροποιήθηκαν στη συνέχεια από την κυβέρνηση μας πλην όμως- και αυτό είναι μια έκκληση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης- είναι αρκετές ακόμα οι διατάξεις που πρέπει να αυστηροποιηθούν για να πούμε ότι επανερχόμαστε σε μια ισορροπία», δήλωσε επιπρόσθετα.