Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει στα social media τις τελευταίες ώρες, η Αφροδίτη Λατινοπούλου φιλοξενήθηκε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1 για να εξηγήσει τι εννοούσε με την τοποθέτηση της, περί… αξύριστων μασχαλών, προτύπων ομορφιάς και κυτταρίτιδας που δεν ανέχεται να της την «τρίβουν στη μούρη».

Μεταξύ άλλων, η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη ανέφερε: «Ξεκίνησε όλο αυτό από την κόρη της Καμάλα Χάρις. Με ενόχλησε ότι έχει κυκλοφορήσει ένα φαινόμενο το οποίο έρχεται από το εξωτερικό και είναι πολύ έντονο και στην Ελλάδα. Αν γυρνούσα και έλεγα αυτήν την στιγμή ότι έχω μετανιώσει δεν θα ήταν αλήθεια. Αν το ξαναγυρνούσα θα ήμουν πιο επεξηγηματική γιατί κάποια παρερμηνεύθηκαν».

«Η επανάσταση της τριχωτής μασχάλης»

Παράλληλα, η κ. Λατινοπούλου δεν παρέλειψε να διατυπώσει τους προβληματισμούς της και την άποψή της για τον ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία : «Οι γυναίκες έχουν δώσει τεράστιους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένα κεκτημένο της γυναίκας η εικόνα. Είμαστε σε μια δημοκρατία, και εγώ ένιωσα την ανάγκη να πω την άποψη μου ότι δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα. Υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να δείξουμε. Μιλάω για τους αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. Η ενδοοικογενειακή βία για παράδειγμα. Έχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη. Με ενοχλεί ότι μια γυναίκα θέλει να δείξει την τρίχα στη μασχάλη της είναι λίγο. Άλλο να φαίνεται η κοιλιά σε μια φωτογραφία και άλλο να ζουμάρει σε αυτό».

«Δεν θεωρώ ότι προσέβαλα κάποιον»

Η όμορφη δικηγόρος επέμεινε στην αρχική της τοποθέτηση, που κοινοποίησε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Δεν το κάνω αυτό για να κάνω καριέρα. Πιστεύω ότι αποπροσανατολίζει από τους ουσιαστικούς αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. Αυτή είναι η άποψη μου. Δέχθηκα bullying και απειλές κατά της ζωής μου… Δεν θεωρώ ότι προσέβαλα κάποιον. Αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν αυτά τα οποία είπε είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη. Έχω ατέλειες αλλά δε θα βγάλω ποτέ φωτογραφία που εστιάζει στις ραγάδες μου».

«Όχι να ασχολούμαστε με τρίχες»

Κλείνοντας, η κ. Λατινοπούλου έκανε λόγο για οργανωμένες μειοψηφίες και  την προβολή του γυναικείου σώματος: «Συγκεκριμένες οργανωμένες μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλλουν πράγματα. Θα πρέπει να αναδείξουμε το έργο μας, τις πράξεις μας και να παλέψουμε για κάτι καλύτερο και όχι να ασχολούμαστε με τρίχες. Για ποιο λόγο να μένουμε οι γυναίκες στο σώμα μας; Γιατί να δείχνουμε συγκεκριμένα σημεία του σώματός μας;».