Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο το αναθεωρημένο σχέδιο δράσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Όπως αποφασίστηκε σε συσκέψεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με στελέχη της ασφάλειας και αξιωματούχους των αστυνομικών διευθύνσεων, θα ενταθούν οι έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης καθώς και σε περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα.

Συγκεκριμένα, μετά από δύο συσκέψεις που ολοκληρώθηκαν νωρίς το απόγευμα στην Κατεχάκη, παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και να ενταθεί το σχέδιο δράσης κατά των 14 εγκληματικών οργανώσεων που αναφέρονται στο πόρισμα που παραδόθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ενώ για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας του πολίτη, προβλέπεται η αύξηση των περιπολιών σε σημεία όπου συγκεντρώνεται κόσμος και η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με τη δημιουργία μικρών και ευέλικτων ομάδων ταχείας επέμβασης.

Επίσης δίδεται έμφαση στο σκέλος της ταχείας επέμβασης και του δικτύου των πληροφοριών για τη δράση των 14 φατριών και των 350 χαρτογραφημένων κεφαλών της Greek Μafia όπως περιγράφονται στον ογκωδέστατο φάκελο που διαβίβασε προ ημερών ο υπουργός στον Άρειο Πάγο.