Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχεδιο της κυβέρνησης για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), εκδηλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Παλιό Λιμάνι Χανίων.

Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για έργο 2 δισ. ευρώ για το οποίο είχε ο ίδιος δεσμευτεί προσωπικά.
Όπως τόνισε «ξέρω ως γονιός την αγωνία των γονέων όποτε παίρνουν τα παιδιά τους το αυτοκίνητο στην Κρήτη». Επισήμανε δε ότι «δεν μπορώ να μην θυμηθώ τις συζητήσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για το μεγάλο αυτό έργο" τονίζοντας ότι «έβαλε τη δική σφραγίδα όσο μπορούσε για το έργο αυτό».

Στην παρουσίαση των στοιχείων του σχεδίου προχώρησε νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης. Όπως τόνισε ο ΒΟΑΚ θα διατρέχει 8 δήμους στο βόρειο κομμάτι, το λειτουργικό όριο ταχύτητας θα είναι 120 - 130 χιλιομέτρων και θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Το έργο περιλαμβάνει όπως είπε 26 σήραγγες, 10,8 χιλιόμετρα νέες γέφυρες, 20 ανισόπεδους κόμβους και 150 χιλιόμετρα παράπλευρου δικτύου. Ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι απαράδεκτο ότι στην Κρήτη καταγράφονται 4πλάσια ποσοστά θανατηφόρων ατυχημάτων.

ΒΟΑΚ με διόδια

Όπως τόνισε ο υπουργός Μεταφορών κ. Καραμανλής "όποιος έλεγε μέχρι σήμερα το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς διόδια είτε αγνοούσε την πραγματικότητα είτε έλεγε ψέματα". Επίσης επισήμανε ότι όποιος έλεγε ότι θα πληρώνουν διόδια μόνο οι τουρίστες κορόιδευε τον κόσμο.

Σημείωσε ότι ο ΒΟΑΚ είναι το μεγαλύτερο έργο που χρηματοδοτεί η Ε.Ε. Για μέρα που πρέπει να αποτελέσει ιστορική μέρα για τον νησί μας μίλησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Μάξιμος Σενετάκης, Μανούσος Βολουδάκης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Δείτε εδώ όλη την παρουσίαση




 

Εργα_ΒΟΑΚ__2_κ

 

Εργα_ΒΟΑΚ__1_κ

 

Εργα_ΒΟΑΚ__3_κ


Δείτε εικόνες απ' την εκδήλωση