Στον «αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι βουλευτές Θάνος Πλεύρης από τη Νέα Δημοκρατία και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά με φόντο την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών της γείτονος Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλλά και για την προανακριτική για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη

Ο κ.Πλεύρης υποστήριξε ότι ο Τσαβούσογλου ξεκινά με μία ιδιωτική επίσκεψη και αποσκοπεί στην κλιμάκωση, θέλοντας να πάρει ρεβάνς, εννοώντας τις σαφείς τοποθετήσεις του Νίκου Δένδια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία.

«Όσον αφορά στην αναμενόμενη κλιμάκωση λοιπόν από πλευράς Τσαβούσογλου, σύσσωμα τα κόμματα της έχουν κοινή γραμμή, όπως για παράδειγμα ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα να εκτεθεί», τόνισε ο κ.Πλεύρης.

Και συμπλήρωσε, «Το πλαίσιο της συζήτησης με την Τουρκία περιορίζεται σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Δεν συζητάμε θέματα περί μουσουλμανικής μειονότητας, διότι δεν έχουν καμία σχέση με τουρκική μειονότητα και παράλληλα έχουν λυθεί, ούτε επέκτασης από τα έξι στα δώδεκα μίλια, διότι θέματα σαν αυτά ορίζονται απ’ το διεθνές δίκαιο».

Ο κ.Τριανταφυλλίδης από την πλευρά του κατέστησε σαφές πως για την Τουρκία μονόδρομος αποτελεί η Χάγη αλλά και η αναγνώριση της κυπριακής δημοκρατίας.

Ένταση για την προανακριτική

Εν συνεχεία, οι τόνοι ανέβηκαν όταν η κουβέντα πέρασε στο φλέγον θέμα της προανακριτικής επιτροπής. Ο γαλάζιος βουλευτής που τυγχάνει να γνωρίζει πολύ καλά και εκ των έσω τα τεκταινόμενα της προανακριτικής υποστήριξε πως ό,τι λέγεται θα αξιολογηθεί απ’ τους κανόνες νομικής επιστήμης και θα βγει πόρισμα.

Ωστόσο τόνισε πως «Σε πολιτικό επίπεδο όσα λέγονται, καταδεικνύουν αυτό που το 2016 η ΝΔ κατήγγειλε, δηλαδή ότι ο διαγωνισμός έγινε ώστε να επωφεληθούν συγκεκριμένα άτομα και να λάβουν κανάλι και αντίστοιχα να μην λάβουν κανάλι πρόσωπα που δεν ήταν αρεστά. Όλα αυτά δεν προκύπτουν μόνο από μαρτυρίες αλλά και από Mail που έχουν κατατεθεί».

Ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα στον βουλευτή Θάνο Πλεύρη και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά ύστερα από αναφορές της δημοσιογράφου ότι μειώθηκε η λίστα των προσώπων-μαρτύρων που θα κατέθεταν στην προανακριτική. Ο Θάνος Πλεύρης αρνήθηκε κατηγορηματικά την ισχύ του ανωτέρω και υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αφαίρεσε πρόσωπα-μάρτυρες από τη λίστα, μια και τα ίδια τα πρόσωπα δεν χρειάστηκε εν τέλει να παρευρεθούν για να καταθέσουν.

Τον λόγο πήρε ο κ.Τριανταφυλλίδης λέγοντας πως «Την ώρα που ο κόσμος καίγεται λόγω κοροναϊού εμείς βρήκαμε την ώρα να ασχοληθούμε με τέτοια θέματα (σ.σ προανακριτική), μια και η κυβέρνηση ψάχνει θέματα για να αποσπάσει τους πολίτες.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα