Οι κυοφορούµενες εξελίξεις στον χώρο του Κινήµατος Αλλαγής µε αιχµή το θέµα της αλλαγής ηγεσίας έχουν ενεργοποιήσει τους «κληρονόµους» του Ανδρέα Παπανδρέου, µε αποτέλεσµα στο παιχνίδι της διαδοχής της Φ. Γεννηµατά να εµπλέκονται ενεργά οι τρεις γιοι του ιδρυτή της πάλαι ποτέ κραταιάς παράταξης, Γιώργος, Νίκος και Ανδρίκος.

PAPANDREOU-GIORGOS-NIKOS-ANDRIKOS01-26DECEMBER2014
Οι Αντρίκος, Γιώργος και Νίκος Παπανδρέου

Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές, αν και στο παρελθόν οι σχέσεις των τριών αδελφών είχαν διακυµάνσεις λόγω ασήµαντων εσωτερικών παρεξηγήσεων, στην παρούσα συγκυρία στους κόλπους της οικογένειας διαµορφώνεται ένα κλίµα ενότητας και συνεννόησης για ενιαία στάση και συντεταγµένη δράση σε ό,τι αφορά το µέλλον του Κινήµατος Αλλαγής.

Το ερώτηµα που ακόµη δεν έχει απαντηθεί, διότι αποτελεί µέρος της «διαβούλευσης των τριών αδελφών», είναι εάν στο τέλος θα κινηθούν υπέρ της υποψηφιότητας ενός εκ των φερόµενων ως διεκδικητών της ηγεσίας, δηλαδή σε στήριξη της Φ. Γενηµατά και ακολούθως των Ανδρ. Λοβέρδου, Ν. Ανδρουλάκη, Π. Γερουλάνου και Χ. Καστανίδη, ή θα δώσουν τη µάχη της υπεράσπισης της «οικογενειακής παράδοσης», αποφασίζοντας το εξής: Αν στο τέλος ένας εκ των τριών θα δώσει τη µάχη για λογαριασµό όλων.

5308303
Ανδρέας Λοβέρδος
5193047
Νίκος Ανδρουλάκης
5103599
Παύλος Γερουλάνος
5205290
Χάρης Καστανίδης

Το σενάριο αυτό έχει αρχίσει νακερδίζει ολοένα και µεγαλύτερο έδαφος, στη βάση της αποκατάστασης της τιµής της οικογένειας Παπανδρέου, µετά και τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις, όπου όλα τα αδέλφια του τέως πρωθυπουργού, αλλά και η µητέρα τους, Μαργαρίτα, δικαιώνονται και αποζηµιώνονται για τις συκοφαντικές καταγγελίες που είχαν δεχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η δικαίωση από τις δικαστικές εξελίξεις, τα διλήμματα και ο προβληματισμός των υπόλοιπων διεκδικητών
και τους ΑΝ.ΕΛ. την περίοδο της οικονοµικής κρίσης. ∆ηλαδή πως «οικογενειακώς» επένδυσαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας για να επωφεληθούν, όπως τουλάχιστον ισχυριζόταν και στο τέλος καταδικάστηκε γι’ αυτό ο Π. Καµµένος, έχοντας στο συγκεκριµένο αφήγηµα τη διακριτή ευλογία του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γ. Παπανδρέου, αν και είναι κοινοβουλευτικά ενεργός και µε σηµαντική επιρροή στην κοινωνική βάση του Κινήµατος Αλλαγής, υπολογίζει µε νηφαλιότητα και αντικειµενικότητα το κατά πόσο θα είχε ισχυρή απήχηση η επιστροφή του στην ηγεσία του κόµµατος, αν θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για την αρχηγία.

Από την άλλη, ο Ν. Παπανδρέου δοκίµασε την τύχη του στις τελευταίες ευρωεκλογές ως υποψήφιος του ΚΙΝ. ΑΛ.
Γιώργος, Ανδρίκος και Νίκος Παπανδρέου δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους κουβέντα για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ
, αλλά αποδείχτηκε πως δεν ήταν ο κατάλληλος χρόνος για να τιµηθεί θριαµβευτικά το επώνυµο που κουβαλούσε. Οι κακές γλώσσες ανέφεραν πως τον είχε προειδοποιήσει γι’ αυτό, διαφωνώντας µε την απόφασή του να εκτεθεί ενώπιον του εκλογικού σώµατος, ο αδελφός του, Γ. Παπανδρέου.

Η συζήτηση εσχάτως περιστρέφεται γύρω από τον Ανδρίκο Παπανδρέου, ο οποίος δικαιώθηκε στα δικαστήρια απέναντι στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., Π. Καµµένο, που ισχυριζόταν ψευδώς ότι έπαιξε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας µε τα περίφηµα CDS.

Ο Ανδρίκος Παπανδρέου, που είναι καθηγητής στο Πανεπιστήµιο Αθηνών και διαθέτει επιστηµονική επάρκεια επάνω σε ένα µείζονος σηµασίας πρόβληµα που αντιµετωπίζει ο πλανήτης, αυτό της κλιµατικής αλλαγής, τον τελευταίο καιρό κινείται ολοένα και πιο «πολιτικά» στη δηµόσια σφαίρα.

Ποιοι πέφτουν στη μάχη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ.;

Πηγές από ακαδηµαϊκούς κύκλους αναφέρουν πως η εµπλοκή του στα πολιτικά πράγµατα της χώρας, διά της εσωκοµµατικής ενθάρρυνσης του Κινήµατος Αλλαγής, µπορεί στο τέλος να τον φέρει στον προθάλαµο της διεκδίκησης θεσµικών αξιωµάτων.

∆ηλαδή να είναι το πρόσωπο που για λογαριασµό της οικογένειας θα κληθεί να δώσει τη µάχη για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του ΚΙΝ.ΑΛ. µε την έγκριση και τη στήριξη των µεγαλύτερων αδελφών του, Γιώργου και Νίκου. Η περίπτωση µιας «παπανδρεϊκής» υποψηφιότητας στο ΚΙΝ.ΑΛ., έστω και για λόγους τιµής ή γοήτρου, προβληµατίζει και όσους εµφανίζονται ως διεκδικητές της ηγεσίας µε τη βεβαιότητα της στήριξης των τριών αδελφών. Κυρίως τους Π. Γερουλάνο και Χ. Καστανίδη, που ανοίγουν ηγετική περπατησιά, αλλά µέχρι τώρα φέρονται να µην έχουν εξασφαλίσει την απόλυτη στήριξη των Παπανδρέου, ούτε να έχουν λάβει µήνυµα ενθάρρυνσης για να βγουν µπροστά µε την ασφάλεια της προστασίας τους.