Σταθερό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα να διαμορφώνεται στις 13,2 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Alco για το OPEN.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24%. Και τα δύο κόμματα εμφανίζουν ελάχιστες μεταβολές σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ, ενισχυμένο στο 6,8%, το ΚΚΕ στο 5,2% και η Ελληνική Λύση στο 4%. Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 2,9%.
προθεση
προθεση2

Αναφορικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας, το 38% πιστεύει ότι με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να επανέλθει η οικονομία στην ανάπτυξη, ενώ το 21% εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα.
ALCO-07

μητσοτακης

Παράλληλα, οι ερωτηθέντες εκφράζονται πολύ θετικά για την οργάνωση των εμβολιασμών, το θέμα της συνεπιμέλειας αλλά και της εισόδου στα πανεπιστήμια με ελάχιστη βάση εισαγωγής. 
ALCO-06
ALCO-05

εμβολιασμοι
Την ίδια στιγμή, στην ερώτηση «Θα λέγατε ότι αισθάνεσαι πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας» οι πολίτες έδειξαν την ανησυχία τους με το 67% να απαντά «καθόλου» ή «λίγο», ενώ για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το 54% των πολιτών θεωρεί πως οι ρυθμίσεις του είναι δυσμενείς για τους εργαζόμενους.
ALCO-03
ALCO-04