Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει ένα νέο κύκλο περιοδειών σε όλη την Ελλάδα μετά το lockdown με πρώτο σταθμό τον νομό Ηλείας. Επιδίωξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να στείλει ένα μήνυμα εγρήγορσης στην κοινωνία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να βρεθεί δίπλα τους προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν εξ αιτίας της πανδημίας.

Βλέπει εκλογές τον Οκτώβριο

Στην περιοδεία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί με αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νέους εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες και εργαζόμενους στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής. Η κίνηση αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στο πρόγραμμα περιδειών ολων των στελεχών του κόμματος καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός θα πάει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Γι αυτό το λόγο, άλλωστε, αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου το κόμμα να βρεθεί σε ετοιμότητα και όλα τα στελέχη να περιοδεύσουν στην Ελλάδα συνομιλώντας με τους πολίτες και εκλαϊκεύοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντάρτικο» στα περιοριστικά μέτρα της Βουλής

Την ίδια στιγμή αποφασίστηκε ότι πλέον όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα υπολειτουργεί εξ αιτίας του κορονοιού. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό ότι δεν επιθυμεί την κανονική λειτουργία της Βουλής προκειμένου να κρύψει τα προβλήματα που υπάρχουν μέσα στο κόμματου φέροντας ως παράδειγμα ότι στην ονομαστική ψηφοφορία για την αναγκαστική συνεπιμέλεια η Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη καταψήφισαν το σχετικό νομοσχέδιο.

Ψηφοφορία για τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία

Πάντως και στην Κουμουνδούρου υπήρξε έντονη εσωτερική συζήτηση για το κατά πόσον θα έπρεπε οι βουλευτές του κόμματος να απόσχουν από την ονομαστική ψηφοφορία για τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία προκειμένου να φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Η πρόταση αυτή δεν βρήκε ωστόσο μεγάλη ανταπόκριση στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπαν πολλοί θα ήταν τουλάχιστον αδιανόητο οι βουλευτές του κόμματος να μη ψηφίσουν τις πτυχές της συμφωνίας που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.