Υποκρισία σε τρία μέτωπα καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός της ΝΔ κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας σήμερα στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης.

Σχολιάζοντας την επίθεση και το ύφος της ανακοίνωσης του Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ για την πυρκαγιά στο Σχίνο Κορινθίας, ο κ. Ρουσόπουλος, έκανε λόγο για απόπειρα ισομερισμού με την τραγωδία στο Μάτι: «Εκείνο που κρίνεται πολιτικά, δεν είναι το αν έχουμε πυρκαγιές. Δεν απολογείται η κυβέρνηση της Αυστραλίας, ή της Γαλλίας, για τις πυρκαγιές. Πολιτικά κρίνεται όμως ο τρόπος αντίδρασης και διαχείρισης της κρίσης. Εκείνο που πάει να κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του αρμοδίου τομεάρχη, είναι να ισομερίσει αυτό, που ξέρει ότι έκανε λάθος. Ε, δεν ισομερίζεται, δεν ισοψηφίζεται γιατί σήμερα δεν υπάρχει κανενός λάθους διαχείρισης, το οποίο να καταγγέλθηκε ή να είναι εμφανές ή να πληροφορηθήκαμε. Το ύφος δε έχει να κάνει με το πολιτικό ήθος και με τις συμπεριφορές, οι οποίες κρίνονται όχι μόνο σε ένα θέμα αλλά σε πολλά.»

Όσον αφορά το λόγο της χθεσινής αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε: «Τώρα που φτάσαμε να έχουν εμβολιαστεί σχεδόν τα 2/3 των βουλευτών, επειδή ακριβώς είναι οι ηλικίες τέτοιες, έρχεται ο κ. Τσίπρας και μας κατηγορεί ότι έπρεπε να το είχαμε κάνει νωρίτερα, ενώ τότε ηρνείτο να λειτουργήσει η Βουλή διαφορετικά. Αφήστε που δεν υπολειτουργεί η Βουλή. Είμαστε μια χαρά αν θέλει κάποιος να δουλέψει. Δεν μπορεί χθες να βάζει θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας και να σηκώνεται να φεύγει. Αυτά δεν είναι στοιχεία υποκρισίας; Πολιτικής υποκρισίας; Αυτή λοιπόν την υποκρισία προσπαθούν την κρύψουν! Ε, δεν μπορούν να την κρύψουν.»

Όσον αφορά δε στο θέμα της προανακριτικής για τον κ. Παππά, σημείωσε: «Επί της ουσίας, δεν θα μιλήσω διότι πρόκειται ουσιαστικά για μια διαδικασία ανακριτική. Όμως, εκείνο που προσπαθούσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τι ήταν; Να ελέγξει τα Μέσα Ενημέρωσης, να φτιάξει δικές του τηλεοράσεις, δικούς του επιχειρηματίες και έρχεται ένας επιχειρηματίας, που είχε επιλεγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτος για να κάνει κάτι τέτοιο να καταγγέλλει το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα, κυβέρνησης τότε, για πράγματα, που είναι εντελώς ανοίκεια. Επί της ουσίας ο κ. Τσίπρας βγήκε χθες για να προσπαθήσει να σκεπάσει αυτά τα οποία είπε ο κ. Καλογρίτσας στην προανακριτική επιτροπή. Αυτό αν μη τι άλλο είναι επιλήψιμο. Γνώριζαν όλοι και ήθελαν – το γνωρίζουμε και εμείς - να ελέγξουν την ενημέρωση.»

Ολόκληρη η συνέντευξη: