Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσημη επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συναντήσεως των Υπουργών Αμύνης Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου, του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου.

Στο πλαίσιο της παρουσίας αυτής του Έλληνος ΥΕΘΑ στη Λευκωσία, το πρωί, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τον Κύπριο ομόλογό του Χαράλαμπο Πετρίδη, όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.



Ακολούθως, ο Υπουργός επισκέφθηκε το Υπουργείο Αμύνης της Κύπρου, όπου συναντήθηκε με τους ομολόγους του από τους ομολόγους του από την Κύπρο και την Αίγυπτο Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι και πραγματοποιήθηκαν οι διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών σε διμερές επίπεδο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την παραμονή του στη Λευκωσία, ο ΥΕΘΑ παρακολούθησε τα εγκαίνια της υπαίθριας εκθέσεως «Η Ιστορία έχει πρόσωπο», η οποία διοργανώνεται στο ιστορικό κέντρο της παλαιάς πόλεως της Λευκωσίας, με την ευκαιρία της φετινής 200ης επετείου από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.