Eνστάσεις για το νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος ζήτησε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου. 

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής στο parapolitika.gr συμφωνεί με τον παιδοκεντρικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και θα το υπερψηφίσει, ωστόσο αναφερόμενος στην άσκηση της γονικής μέριμνας, προειδοποίησε ότι υπάρχουν διατυπώσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να εμφανιστεί η εναλλασσόμενη, κατά χρόνο, διαμονή του τέκνου, ως επιβαλλόμενη εκ του νόμου.

«Η λύση αυτή, αν σωστά έχω πληροφορηθεί, δεν είχε εξαγγελθεί από εσάς, κύριε υπουργέ. Μπορεί όμως να έχω λάθος», είπε ο κ. Αθανασίου από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε επίσης: «Αν με το εξίσου εννοείτε ισοτίμως, προτείνω να χρησιμοποιηθεί αυτός ο τελευταίος όρος που δεν προσφέρεται για παρερμηνείες, διότι το ισοτίμως προσδίδει αξιακή συμμετοχή των γονέων ενώ το εξίσου χρονική. Αν και αυτό θα ήταν περιττό, αφού με άλλες διατάξεις εξασφαλίζεται η ισότητα των γονέων. Επομένως, το εξίσου θα δημιουργήσει προβλήματα».

Σημειώνεται πως ενστάσεις για το εν λόγω νομοσχέδιο έχουν ήδη εκφράσει οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου, Όλγα Κεφαλογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης.

Τι απαντά η Αριστοτελία Πελώνη 

«Σε ζητήματα υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας, η διαφορετική άποψη είναι σεβαστή». Με τη φράση αυτή τοποθετήθηκε πριν από λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη για τις διαφωνίες που καταγράφονται από τους τρεις βουλευτές της ΝΔ στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του parapolitika.gr, η κ. Πελώνη στάθηκε ιδιαίτερα στην έμφαση που δίνει η κυβέρνηση σε θέματα μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος τα οποία αντί να τα αναπέμψει στις ελληνικές καλένδες προσπαθεί να τα επιλύσει ουσιαστικά διασφαλίζοντας εν προκειμένω πρωτίστως την ψυχική υγεία και την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών των διαζευγμένων παιδιών.

Καταψηφίζει η Γιαννάκου


Την πρόθεσή της να μην ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια έχει γνωστοποιήσει η Μαριέττα Γιαννάκου.

«Οι ενστάνσεις μας στηρίζονται στην κοινή λογική και σε γνώση της επιστήμης. Μου κάνει όμως, εντύπωση ένα πράγμα. Μέσα στο ναό της δημοκρατίας, τη Βουλή, εσείς αμφισβητείτε το δικαίωμα των βουλευτών να καταθέσουν ελεύθερα τη γνώμη τους» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ απευθυνόμενη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Θα δημιουργήσει περισσότερες εντάσεις

Το νομοσχέδιο «θα δημιουργήσει περισσότερες προσφυγές και εντάσεις» υπογράμμισε η κα Γιαννάκου σημειώνοντας ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να συντηρείται μια μακρόχρονη αντιδικία» ενώ ζήτησε «να προβλεφθεί η δυνατότητα άμεσης ρύθμισης» για περιπτώσεις διαζυγίων με παιδί.

Ειδικά μάλιστα για τις περιπτώσεις κακοποιητικών συμπεριφορών τόνισε πως με τις διατάξεις του νόμου «ο κακοποιητικός γονέας θα βρίσκει αφορμές να παρεμβαίνει να συνεχίζει την κακοποιητική του συμπεριφορά»