«Καταψηφίζουμε το Σχέδιο Νόμου για την συνεπιμέλεια των τέκνων, που έφερε η Κυβέρνηση» δήλωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μιλώντας για τις θέσεις του κόμματος της στο νομοθέτημα που αφορά το οικογενειακό Δίκαιο.

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε πως «στηριζόμαστε σε δύο βασικές αρχές. Την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την ισότητα των δύο φύλων. Το συμφέρον και η ανάπτυξη του παιδιού σχετίζεται με το περιβάλλον που ζει» και συμπλήρωσε πως το εν λόγο νομοσχέδιο «δεν εξυπηρετεί τα δικαιώματα του παιδιού».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος και σημείωσε «αντιπαραβάλλουμε τη δική μας θετική, μεταρρυθμιστική πρόταση, για ένα Οικογενειακό Δίκαιο σύγχρονο και δίκαιο, με εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές μεταρρυθμίσεις. Με το παιδί στο επίκεντρο» ενώ απευθυνόμενη στον αρμόδιο υπουργό Κωνσταντίνο Τσιάρα είπε «εισάγετε το οριζόντιο τεκμήριο το 1/3 του χρόνου για το δικαίωμα επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά. Στην ουσία θέλετε να ασκήσετε επιρροή για τυχόν δικαστικές αποφάσεις σε περιπτώσεις διαφωνίας των γονέων».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «παντελώς απαράδεκτη» η πρόβλεψη για την ανάγκη «οριστικής δικαστικής απόφασης» ώστε να ληφθούν μέτρα-σε σχέση με την επιμέλεια του παιδιού-κατά γονέων που ασκούν ενδοοικογενειακή βία, εξηγώντας πως η συγκεκριμένη «διάταξη εκθέτει το παιδί και τη γυναίκα απροστάτευτους για πολλά χρόνια».