Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, κατηγορώντας τον ευθέως ότι αμφισβητεί το δικαίωμα των βουλευτών να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και μάλιστα μέσα στο ναό της Δημοκρατίας.

Η πρώην υπουργός αποφάσισε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, εφόσον τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία.

Μάλιστα το ανακοίνωσε επίσημα από το βήμα της Βουλής.

Η κ. Γιαννάκου είχε εκφράσει εξ αρχής έντονες διαφωνίες σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις του νομοσχέδιου, καταθέτοντας 10 τροπολογίες, με αλλαγές, μαζί με την επίσης αντίθετη στο νομοθέτημα, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κ. Γιαννάκου μιλώντας στη Βουλή ξεκαθάρισε «δεν μπορώ να ψηφίσω το νομοσχέδιο» εάν δεν διαγραφεί η λέξη «εξίσου» από την διάταξη που ορίζει πως «η γονική μέριμνα ασκείται από κοινού και εξίσου» όπως επίσης και αν δεν αλλάξει η υποχρεωτικότητα στον χρόνο (1/3) που μπορεί να περνά το παιδί με τον γονιό με τον οποίο δεν διαμένει

Η Μαριέττα Γιαννάκου επέμεινε ότι το νομοσχέδιο είναι γονεοκεντρικό αντί να βάζει στον πυρήνα του το συμφέρον του παιδιού, ότι η από κοινού αλλά και «εξίσου» γονική μέριμνα μετά το διαζύγιο υπαινίσσεται ίσο χρόνο και μειωμένη διατροφή και υποστήριξε ότι εντέλει θα πυροδοτήσει περισσότερες εντάσεις και προσφυγές στα δικαστήρια.

Μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη ακόμη ένας γαλάζιος βουλευτής προστέθηκε στο κατάλογο όσων εκφράζουν τον προβληματισμό τους με επίμαχες διατάξεις. Πρόκειται για τον κ. Μανούσο Βολουδάκη, ο οποίος δήλωσε στην τοποθέτηση του στη Βουλή πως «Ακούω την άποψη και την συμμερίζομαι ότι το «εξίσου» περισσεύει.

Πρέπει να είμαστε ακριβείς και λεπτομερείς.

Δεν πρέπει μια μεταρρύθμιση που κινείται προς την σωστή κατεύθυνση να χαθεί. Θα σας καλούσα να το επανεξετάσετε.
Ακούω την άποψη του υπουργείου. Άκουσα και τις απόψεις έγκριτων νομικών εγώ δεν είμαι νομικός. Ελπίζω ότι θα καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το συμφέρον των παιδιών».

Γιαννάκου για Τσιάρα : Αντί να προτάξει τον διάλογο επέλεξε να απαντήσει με προσωπικές επιθέσεις

«Εδώ και μήνες περίμενα ένα καθαρό σχέδιο νόμου που να αποσαφηνίζει την βούληση του νομοθέτη. Οι δικές μου θέσεις και προτάσεις ήταν καθαρές αλλά δεν εισακούστηκαν», είπε η κυρία Γιαννάκου απευθυνόμενη στον κ. Τσιάρα ότι αντί να προτάξει τον διάλογο επέλεξε να απαντήσει με προσωπικές επιθέσεις και τόνισε μεταξύ άλλων «Οι προτάσεις μας κύριε υπουργέ προέρχονται από την κοινή λογική», και πρόσθεσε «Ως παλαιό μέλος της ΝΔ έχω εκπλαγεί διότι μέσα στο ναό της Δημοκρατίας αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να καταθέτουν την άποψή τους».