Η αποκαλυπτική κατάθεση του μεγαλοεργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα κατά την εξέταση του από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την εμπλοκή αλλά και τις μεθοδεύσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά να αποκτήσει η τότε κυβέρνησή του, τηλεοπτικό σταθμό, πραγματικά … σοκάρει!

Ο Χρήστος Καλογρίτσας έκανε λόγο για εκβιασμούς, προκειμένου να εκδώσει την εφημερίδα Documento ενώ προχώρησε σε αποκαλύψεις για τα περίφημα «βοσκοτόπια», γεγονότα μίας περιόδου, την οποία θέλει να ξορκίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός της απογοήτευσης που εκφράζει μέσα από τις καταθέσεις του ο Χρήστος Καλογρίτσας για τους στενούς του «φίλους» και ανθρώπους που θεωρούσε ότι δεν θα τον «δούλευαν», όπως χαρακτηριστικά φέρεται να ανέφερε στην κατάθεση του.

Με όσα δήλωσε κατά την εξέτασή του στην προανακριτική της Βουλής, ξετυλίγεται το κουβάρι της οργάνωσης του σχεδιασμού και τελικά της υλοποίησης και δημιουργίας της εφημερίδας Documento, παρά τις δικές του αντιρρήσεις και διαφοροποιήσεις στα πρόσωπα αλλά και στην μέθοδο απόκτησης μιας εφημερίδας! Μάλιστα όπως φέρεται να αποκάλυψε δεν ήταν η πρώτη φορά απόπειρα απόκτησης εφημερίδας.

Όπως εξήγησε ο Χρήστος Καλογρίτσας υπήρχε ένας κομματικός μηχανισμός που οργάνωνε τα Μέσα Ενημέρωσης που «επιστράτευαν» δημοσιογράφους, επώνυμους, σημαντικά ονόματα. Όμως ο Καλογρίτσας διαφώνησε γιατί δεν ήταν της ίδιας ιδεολογικής αντίληψης.

Στ. Κελετσης: Είπατε προηγούμενος ότι με εκβιασμό, εκβιαστικά εκδόθηκε το Documento;

Χ. Καλογρίτσας: Άστο αυτό τώρα. Μη πάμε στο Documento.

Στ. Κελετσης: Πως το είπατε ;

Στ. Κελετσης: Ποιος την ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια την Άνοιξη;

Χ. Καλογρίτσας: Ποιος την ξεκίνησε ; Πάντα τα παιδιά τα οποία οργάνωναν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Απλώς εμένα, επειδή υποτίθεται είχα μια εμπειρία, από τα έντυπα τα οποία εξέδιδα κάποτε Πρώτη και το ΕΠΤΑΜΙΣΙ.

Μετά από καιρό και μπορώ να αποδείξω και εγγράφως ζητήθηκε να φύγει ο Νίκος ο Τσαγκρής.

Δεν τον ήθελαν παρ’ ότι ήταν πάντα αριστερός και κομματικός. Στην Αυγή γράφει ακόμα. Συνταξιούχος, στην ηλικία μου είναι. Ύστερα μου ζήτησαν να βρουν άλλους. Βρήκαν άλλους δημοσιογράφους, πάρα πολύ επωνύμους.

Μου τους έφεραν. Διαφώνησα με αυτούς. Πολύ σημαντικά ονόματα. Ενώπιών τους είπα δεν μπορώ εγώ με αυτούς. Δεν είναι της δικής μου ιδεολογικής αντίληψης. Ήταν ας πούμε Πασόκια τότε αυτοί. ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, κάτι τέτοιο ήταν. Δεν δέχτηκα εγώ μετά από πορείες, πορείες, πορείες, που πληρώθηκαν λεφτά και σε αυτούς…

Θ. Τζάκρη: Συγγνώμη κ. πρόεδρε αλλά ποιοι είναι αυτοί;

Χ. Καλογρίτσας: …. Δεν ξαναείδα τηλεφώνημα εκτός από όταν με εκβίασαν να δημιουργήσουμε το DOCUMENTO. Θα μπορούσα να απαντήσω κλπ. στον εξευτελισμό.

Βοσκοτόπια λέει. Τι είναι τα βοσκοτόπια; τα βοσκοτόπια τα βρήκατε και τα είπατε.

Ήταν τεράστιες αξίες και τότε εμένα μου ζήταγαν 13 εκατ. 15 εκατ. και βάλαμε τα βοσκοτόπια. Και όταν τους είπα έχω αυτά πόθεν έσχες δεσμευμένα, δεν έχει καμία σημασία πως ήταν, μου λένε τα βοσκοτόπια θα βάλουμε. Δεν έχει κανένας τέτοια όλοι οι άλλοι είναι δανεικά κλπ. Και όταν βγήκαν δεν τόλμησε κανένας και έβαλαν αυτόν τον “συνεταιράκο” σας. Τον βλαμμένο, να κάνει μπε και μπου…

Σε ερώτηση μελών της προανακριτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χ. Καλογρίτσας απαντούσε συνεχώς πως πίσω από όλη αυτήν την ενορχήστρωση για την απόκτηση μιντιακού Ομίλου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα πρόσωπο …ο Νίκος Παππας!

Δ. Τζανακόπουλος: Ναι ποια ομάδα είναι αυτή; γιατί δεν μας το λέει ποια ομάδα είναι;

Χ. Καλογρίτσας: Θα παραμείνω να λέω ο Νίκος. Όλα τα έκανε ο Νίκος. Θα παραμείνω εκεί. Μη ρωτάς άλλα.

Δ. Τζανακόπουλος: Σε τι; Δεν κατάλαβα. Το τι θα ρωτάει είναι δικό της θέμα και δικό μας θέμα.

Στ. Κελέτσης: Όχι ερωτήσεις στον μάρτυρα.

Χ. Καλογρίτσας: Με αυτούς τους ανθρώπους είχα συζητήσεις. Ενώπιον ενωπίω σε μια σύσκεψη ο Νίκος και άλλα δικά τους στελέχη.


Ενδιαφέρον έχει η απάντηση του «κόκκινου εργολάβου» στον σύντροφο… Π. Πολάκη


Χ. Καλογρίτσας απαντά σε Π. Πολάκη: Εάν οι Άραβες, Παύλο δεν είχαν βάλει τα 3 εκατ. τότε δεν θα είχε παρθεί ποτέ αυτή η άδεια που κατ' εντολή φτάσαμε στο νούμερο που φτάσαμε και την πήραμε και μετά κατέστρεψαν την οικογένειά μου.

Οι Άραβες είναι οι πρωταίτιοι που οφείλουν σε μένα στη ζωή μου οφείλουν τα πάντα.

Βεβαίως σε συνεργασία με αυτά τα καλά παιδιά με τα οποία κάθε μέρα μιλάγαμε 15 φορές και μετά τη ημέρα της εν συναινέσει και συμφωνία να μην βάλω εγώ τα χρήματα, που δεν τα είχα, αφού μέχρι και την προηγούμενη μέρα ένας από τους καλύτερους φίλους μου εκεί μέσα ο καλυτερότερος!!!!! Με «δούλευε» με συμπαραστάτη βέβαια πάντα για να έχουν και νομική στήριξη τον Γιάννη Μαντζουράνη με «δούλεψαν» σκληρά μέχρι την τελευταία μέρα και το βράδυ – με συγχωρείται κυρίες μου για αυτό που θα πω- με «πήδηξαν» ομαδικά. Λέγοντας μου ότι είμαι οικογένεια τους ότι δεν θα με καταστρέψουν ποτέ, δεν ξαναείδα τηλεφώνημα εκτός από όταν με εκβίασαν να δημιουργήσουμε το Documento.