Το στίγμα της πράσινης Οικονομίας Πολιτικής που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα θα δώσει σήμερα στη  Βουλή ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 11.30 θα διεξαχθεί συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων, Προστασίας του Περιβάλλοντος και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα αναλυθεί  η Στρατηγική μετάβασης σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

 Η συνεδρίαση θα ανοίξει με την τοποθέτηση του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα ο οποίος και θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία του οδικού χάρτη της κυβέρνησης για την μετάβαση στην πράσινη οικονομία.

Για την πράσινη Οικονομία θα μιλήσει επίσης  η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά η οποία μάλιστα είχε αποστείλει και επιστολή της προς τον πρωθυπουργό ζητώντας την διεξαγωγή συζήτησης για την διαμόρφωση νέου Κλιματικού Νόμου με όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση. 

Σύμφωνα με την απαντητική επιστολή που είχε αποστείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς την κ. Γεννηματά, στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος νόμος να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στα μέσα Ιουνίου, ώστε μέσα από μία ευρεία διακομματική συναίνεση να οργανωθεί η μετάβαση της χώρας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

 Εφ όλης της ύλης η ατζέντα;

 Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος και προεκλογικά είχε επισημάνει πως η πράσινη μετάβαση αποτελεί κεντρικό στοίχημα για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, ωστόσο δεν αποκλείεται να ανέβουν οι τόνοι και η συζήτηση να επεκταθεί σε τρέχοντα ζητήματα όπως η εξέλιξη της πανδημίας, η επανεκκίνηση της οικονομίας, το άνοιγμα του τουρισμού αλλά και το υπό διαβούλευση εργασιακό νομοσχέδιο για το οποίο η αντιπολίτευση θεωρεί «κόκκινο πανί». Ταυτόχρονα ακόμα ένα θέμα που αποτελεί σημείο έντονης αντιπαράθεσης είναι το νομοσχέδιο κατάργησης των κριτηρίων της ψήφου των αποδήμων η συζήτηση του οποίου ξεκινά στην σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με την ακρόαση ενώσεων των ομογενών.