Το κουβάρι των αποκαλύψεων ξετυλίγει ο Χρήστος Καλογρίτσας απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών της Προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Ο κ. Καλογρίτσας μιλώντας για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες  του Νίκου Παππά, πέρασε σε σημαντικές αποκαλύψεις τόσό για τις σχέσεις του με τον ίδιο, όσο και με άλλα στελέχη της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποκάλυψε πως ο Νίκος Παππάς, του ζήτησε να είναι "μπροστινός" στο κανάλι που σχεδίαζαν να κάνουν. 

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα προκάλεσαν ένταση στην αίθουσα της Προανακριτικής με τον κ. Καλογρίτσα μάλιστα να νοιώθει αδιαθεσία, με αποτέλεσμα η διαδικασία να διακοπεί. Όπως έγινε γνωστό η κατάθεση του μεγαλοεργολάβου, Χρήστου Καλογρίτσα, θα συνεχιστεί αύριο στις 12 το μεσημέρι. 

 Η κατάθεση Καλογρίτσα και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι 

Σειρά αποκαλύψεων για τις σχέσεις του με τον Νίκο Παππά, αλλά και με άλλους παράγοντες της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκαν στην απολογία του Χρήστου Καλογρίτσα. Ο μεγαλοεργολάβος απάντησε σε ερωτήσεις της επιτροπής, τόσο για την γνωριμία του με τον Νίκο Παππά, όσο και για το πώς προέκυψε η στενή τους συνεργασία για το κανάλι. 

Ειδικότερα ανέφερε ο κ. Καλογρίτσας:  «Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς. Με συγκεκριμένες εντολές» ανέφερε σύμφωνα με πήγες της προανακριτής ο Χ. Καλογρίτσας.

 Στ. Κελετσης: Σας τα έστειλε γραπτά;

 Χ. Καλογρίτσας: «Αλλάζαμε sms. Οι φίλοι μας, μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου.

 Το 2020 διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά έφεραν μια απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου . Οι Άραβες υφάρπαξαν μια απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει - αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες . Δεν εισακούστηκα . Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό.

 Δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε κα φύγαμε. Ήταν και ο Τομπρας. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία ...φτιαγμένη. Εγώ αγγλικά δεν μιλάω. Μόνο Καρδιτσιώτικα μιλάω.

 Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως χέει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι. Εγώ αυτά δεν τα πολυπιστεύα. Έχω μια δίκη μου άποψη για τις συνεργασίες με τους Άραβες. Όταν ειπώθηκε ότι με αυτή  την εταιρία θα κάνουμε το κανάλι (έχω εγώ τη δυνατότητα να πληροφορούμε) είχα την αίσθηση ότι αυτό το κανάλι θα κατευθυνόταν από υπηρεσίες.

 Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα.»  Στ. Κελετσης: Άρα ήταν μετά από επιμονή του Παππά;

 Χ. Καλογρίτσας: εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος . Υπ έκανα από το ΚΚΕ. Είχα την τύχη να έχω σχέσεις με σημαντικά πρόσωπα του κόμματος. Από την αρχή δεν το είδα καλά το σχέδιο.

 Ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ 


 Οι αποκαλύψεις έφεραν ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα μέλη της επιτροπής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάνε να μπει μέσα ο δικηγόρος του Παππά!  Κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει . Η Θ. Τζάκρη πήγε να αποχωρήσει από τις διαδικασίες. 

 Ωστόσο η διαδικασία συνεχίστηκε. Σε άλλο σημείο ο Καλογρίτσας καταθέτει : «στήριζα το ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις. Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζανη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά-στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους «νέους». Μετά  τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία φωναχτηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππας και κάποια παιδιά.

 Στ. Κελετσης: Ποια παιδιά;

 Χ. Καλογρίτσας : Θα τα θυμηθώ στην πορεία. Τα έχω καταγεγραμμένα. Το καλοκαίρι του 2016 στις αρχές είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον με την ομάδα που συνεργαζόμουν.

 Στ.Κελετσης: Ομάδα επιχειρηματική;

 Χ. Καλογρίτσας: Όχι. Ο Παππάς ήταν

 Και συνεχίζει τις απαντήσεις  : «Το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Παππά και μου είπε «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά»; Εγώ είπα πως «ήλθα μαζί σας».

 Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανάφερε ο Παππας τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Μα τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό». Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο πόρτο Χέλι έγινε το ραντεβού.

 Στ. Κελετσης. Που τον συναντήσατε;

 Χ. Καλογριτσας: «Τον συναντούσα παντού. Στο σπίτι μου. Στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω να δω τις σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο.

 Στο πόρτο Χέλι ήλθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά και πήγαμε στο πόρτο Χέλι. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες  οδηγίες.

 Ήμουν εργολάβος σε πολλά έργα. Όταν ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Είχα Χανιά, περιστέρι, Καλλιθέα, Αττική!»

 Κόντρα ανάμεσα σε  Τζάκρη – Κελέτση 

 Μεγάλη ένταση προκλήθηκε ανάμεσα στη Θεοδώρα Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Κελετση, καθώς η πρώτη επίμονα ρωτούσε τον μάρτυρα σχετικά με τα μηνύματα με οδηγίες που υποστηρίζει πως έχει από το Νίκο Παπά.

 «Εδώ δεν είστε στο κομμωτήριο» φέρεται να της είπε ο κ. Κελέτσης με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του ζητά να ανακαλέσει.

 Ο κ. Κελετσης δε ζήτησε συγγνώμη, αλλά δήλωσε πως παίρνει πίσω αυτό που είπε.

  «Δεν ντρέπεστε που τα λέτε αυτά κ. Καλογρίτσα; Παριστάνετε τον εργολάβο των δήθεν αριστερών σας πεποιθήσεων; Η μόνη σας έννοια είναι να κρατήσετε τα 3εκατ, και εμπλέκετε ολόκληρη παράταξη, με την οποία λέτε ότι έχετε και φιλικές σχέσεις. Τι ζητάτε από την κυβέρνηση για να καταθέσετε όλα αυτά τα ευφάνταστα που σκαρφιστήκατε με καθυστέρηση 4 ετών; Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι ανήκετε στην αριστερά και να εμπορεύεστε τις σχέσεις σας με αυτήν για να μην επιστρέψετε τα 3εκατ;» φέρεται να είπε στον Χ. Καλογρίτσα,  η Θ. Τζάκρη.

 Οι παρεμβάσεις Πολάκη 

  Σύμφωνα με πηγές της  προανακριτικής ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε σε πολλά σημεία να διακόψει τον μάρτυρα με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση:

  Η αντίδραση ήρθε από τον Θ. Πλεύρη, που απάντησε :  Ο Πολάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να διακόπτει.

 Χ. Καλογρίτσας : «Ο Πολακης είναι φίλος του Νίκου και του Σπίρτζη. Εγώ Παύλο τους ξέρω πριν από εσένα. Πολύ πιο πριν. Εγώ ήμουν ένας από τους πιο σωστούς εργολάβους πριν. Από τους πιο σημαντικούς. Με ένα μητρώο άριστο. Τέλειο. Μέχρι το 2014 δεν είχα πάει ποτέ στο εξωτερικό να εκτελέσω εργο. Ούτε καν στην Ιταλία που έχω γυναίκα Ιταλίδα. Τι νομίζετε; Κατακούτελα με χτύπησε ο ήλιος το καλοκαίρι του 2016 να μπω με τόσο βιαστικές διαδικασίες σε ένα έργο;»

 Στην συνέχεια ο Χ. Καλογρίτσας εξηγεί πως προχώρησε στην απόφαση να συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

 Χ. Καλογρίτσας : «Βρέθηκε λοιπόν μια τεχνική από αυτούς για να προχωρήσει η συμμετοχή τους στο κανάλι .

 Δεν είχα κανένα λόγο να βγω σε κανένα εξωτερικό να βγω σε έργο. Ούτε το ήξερα αυτό το έργο. Ήταν όλα εικονικά . Έφθασε η ημερομηνία που δεν τη πήραν το κανάλι . Άρχισε ο καθυβρισμος εμού και της οικογένειας μου. Την επόμενη ενώ είχα πιστώσεις από τράπεζες με κόψανε από τα πάντα. Ο Ματζουράνης αν έλθει τα ξέρει τα πάντα. Για αυτό τον θέλω».

 Ο Π. Πολακης διακόπτει ξανά. Επικρατούν  ένταση και διαξιφισμοί στην επιτροπή.

 Ο Δ. Μαρκοπουλος απευθυνόμενος σε όλους  «Εδώ και ώρα έχει χαθεί η ψυχραιμία» ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί διαρκώς να τον διακόπτει.

 Στην συνεχεια ο Π. Πολάκης αρχίζει να επιτίθεται και να εξυβρίζει τον Λ. Τσαβδαρίδη.

 Χ. Καλογρίτσας : «Εγώ τότε έπρεπε να αποφασίσω. Τα παιδιά μου μπήκαν σε εντατικές με εγχειρήσεις έως και στον εγκέφαλο. Εγώ είχα μάθει πιο σκληρά. Είχα σκληρή ζωή. Τα παιδιά μου όμως υπέφεραν. Μήνυσα λοιπόν τους απατεώνες . Δυστυχώς οι προξενητάδες δεν είχαν καταλάβει . «Μούντζες κακές». Για αυτό είμαστε εδώ. Έλεγα ότι οι Άραβες ήταν οι πρώτοι που στα δικαστήρια στην Ελβετία έστειλαν επιλεγμένα email . Δεν τα έστειλαν όλα. Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να απαντήσω . Να δείξω κι εγώ email και sms».

 

 Τα mail και τα SMS 


Ο μεγαλοεργολάβος κατέθεσε στα μέλη της επιτροπής και έδειξε έναν ολόκληρο φάκελο με email και sms.

 Χ. Καλογρίτσας: Εδώ είναι. Κυρια Τζάκρη αν δεν πει ο Παππάς αυτά που πραγματικά έγιναν θα υποχρεωθώ να τα δείξω. Στην συνέχεια δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε κα φύγαμε. Ήταν και ο τομπρας. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία ...φτιαγμένη. Εγώ αγγλικά δεν μιλάω. Μόνο Καρδιτσιώτικα μιλάω».

 Στ. Κελετσης: Αυτά τα sms το περιέχουν;

 Χρ. Καλογρίτσας: Τα έδειξα στην Κυρια Τζάκρη...

 Οι Άραβες το επαναλαμβάνω έστειλαν κατ’ επιλογή υλικό στα δικαστήρια. Λέω πως στην πορεία μπορεί να υποχρεωθούμε καθώς ΔΕΗ είναι στοά δικές μας αρχές να προσκομίσουμε άλλα email sms. Θα είμαστε υποχρεωμένοι να μηνύουμε. Και όταν είσαι σε άμυνα ίσως γονείς κι επιθετικός. Τι να κάνουμε; Γίνονται κι αυτά.

 Επιχείρηση απόκτησης του ΣΥΡΙΖΑ channel 

 Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον στις αποκαλύψεις του κ. Καλογρίτσα, σχετικά με την επιχείρηση απόκτησης του «ΣΥΡΙΖΑ channel», αλλά και τις αναφορές του στον «φίλο» του Νίκο Παππά, πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 Ακολουθεί ο διάλογος των ανταπαντήσεων  με τα μέλη της επιτροπής :

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Μην απευθύνεστε σε συγκεκριμένα άτομα.

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Το Παύλο τον θεωρώ σύντροφό μου.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Είναι σύντροφός σας, αλλά μην απευθύνεστε.

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Τι να κάνουμε; Έτσι τον θεωρώ. Αυτός μπορεί να μην με θεωρεί τίποτα, αλλά εγώ έτσι τον θεωρώ.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Μην κάνετε, όμως, τώρα εδώ στα πλαίσια την Επιτροπής τέτοιου είδους…

 ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Έχεις καταλάβει σύντροφε, τι φανάρι βαστάς στον Πλεύρη; Αφού το πας έτσι, έχεις καταλάβει;

 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Δεν βαστάει φανάρι.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Δεν θέλω τέτοιες συζητήσεις εδώ.

 ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Χρησιμοποιείς την λέξη σύντροφος. Έχεις καταλάβει τι κάνεις εδώ σήμερα;

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Πολάκη, σας παρακαλώ.

 ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Έχεις καταλάβει ότι τους κρατάς το φανάρι για να στήσουν προανακριτική;

 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: …να μην μιλάς.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Πολάκη…

 ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Επειδή δεν θέλεις να δώσεις τα 3 εκατομμύρια στους Άραβες έστησαν την προανακριτική, σύντροφε.

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Εσείς βάζετε το σύντροφε σε εισαγωγικά και εγώ το βάζω….

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Καλογρίτσα…

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Δώσε ραπόρτο.

 ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Επειδή δεν θέλεις να δώσεις τα 3 εκατομμύρια στους Άραβες έστησαν την προανακριτική, σύντροφε.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Πολάκη, σας παρακαλώ.

 ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Μετά δεν το πήρε. Βγήκαν τα βοσκοτόπια, όλα αυτά, τον πούλησαν ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής) : Κυρία Τζάκρη, κύριε Πολάκη, σταματήστε.

 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τι θα γίνει τώρα; Θα έρθει η ώρα του καθενός να μιλήσει.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Καλογρίτσα…

 ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Όχι, να τον ρωτήσουμε.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Όχι, σας παρακαλώ.

 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν έρθει η ώρα.

 ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Πρόεδρε, ρώτησέ το εσύ.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Θα έρθει η ώρα που θα κάνετε ερωτήσεις. Σταματήστε, σας παρακαλώ, σεβαστείτε τη διαδικασία.

 ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Τον έβαλε η παρέα, πήρε το κανάλι και του έκοψαν την πίστωση!

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Γιατί εκνευρίζεστε, κύριε Πολάκη;

 Γιατί σήμερα είστε πολύ εκνευρισμένος; Στις προηγούμενες συνεδριάσεις ήσασταν ήσυχος. Σήμερα είστε εκνευρισμένος, τι γίνεται;

 ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣτον άνθρωπο.

  ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σταματήστε, κύριε Τσαβδαρίδη.

 Κύριε Καλογρίτσα, λέγατε ότι ξεκίνησε ο διασυρμός σας μετά της οικογένειας και είχατε προβλήματα στις τράπεζες κατόπιν εντολών. Συνεχίστε.

 ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Αδιάβαστο τον έστειλαν.

 ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ: Από ποιους;

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Τσαβδαρίδη, δεν θέλω σχόλια, γιατί το ένα πυροδοτεί το άλλο.

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Εμένα στη ζωή μου δεν με διάβασε κανένας.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σε μένα, κύριε Καλογρίτσα.

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Εμένα δεν με διάβασε κανείς. Έδωνα γραμμές, δεν έπαιρνα. Όταν μάθεις πολιτική σιγά-σιγά….

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Καλογρίτσα, να απευθύνεστε σε μένα. Σας είπα το σημείο στο οποίο σταματήσαμε. Συνεχίστε. Παρακαλώ οι συνάδελφοι, να μην απευθύνονται προς τον μάρτυρα.

 ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Να μην μιλούν καθόλου.

 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Να μην μιλάμε.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ναι, αλλά να το τηρούμε όλοι.

 ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Ναι, κύριε Πρόεδρε, αλλά εσείς διευθύνετε. Δεν την έχω εγώ την εξουσία, εσείς την έχετε, κύριε Πρόεδρε.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Συνεχίστε, κύριε μάρτυς. Να σας ρωτήσω κάτι. Θα θέλαμε να επικεντρωθείτε, πριν πάμε στο γιατί απέτυχε το εγχείρημα, και να μας πείτε για τον ρόλο του κ. Παππά σε σχέση με το εγχείρημα. Δηλαδή, μας είπατε ήδη ότι σας κάλεσε και σας είπε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος για να γίνει κανάλι και να πάτε να συναντήσετε μία συγκεκριμένη επιχειρηματική πλευρά, για να λάβει χώρα το εγχείρημα. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα στοιχεία για το ρόλο του κ. Παππά; Γιατί αυτό διερευνούμε εμείς κυρίως σε αυτή την επιτροπή.

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Εγώ, κύριε Πρόεδρε, θέλω να καταθέσω όπως νιώθω και θέλω να φτάσω στο σημείο που θα πω γιατί σήμερα είμαι εδώ, γιατί καταθέτω, μαλώνω με τον Παύλο Πολάκη, που δεν θα ήθελα ποτέ…

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Μην αναφέρεστε σε πρόσωπα για να μην έχουμε αντιδικίες, για να μην έχουμε διακοπές. Συνεχίστε.

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Να θυμηθώ τώρα λίγο, να βάλω σε σειρά τον εαυτό μου. Έλεγα, επομένως, ότι εγώ αυτή τη στιγμή προσπαθώ να πω ότι η σχέση  μου με τους Άραβες και τη συγκεκριμένη αιτία. Μετά θα δούμε το άλλο.

 Είπα εξάλλου ότι στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς με συγκεκριμένες εντολές. Πήγα στον Άραβα…

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ποιες ήταν οι εντολές;

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Αυτά που μου είπε και ο Άραβας εκεί.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Δηλαδή; Εξηγήστε τις.

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Κάπου τις έχω γραμμένες. Δεν τις έφερα σήμερα. Θα σας τις φέρω όμως.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Αναφερθείτε. Τις έχετε και γραπτά; Σας τις έδωσε γραπτά ο κ. Παππάς; Σας έστειλε κάποιο μήνυμα;

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Με τον Νίκο τον Παππά αλλάζαμε sms.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Έχετε τέτοια sms;

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Εντάξει, τώρα θα μου πείτε, θα δώσεις sms;

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Εάν χρειαστεί να τα καταθέσετε για να αποδειχθεί η αλήθεια.

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Αυτό που λέμε στη λαϊκή, αυτοί άρχισαν χειρών αδίκων. Δηλαδή, αυτοί οι Άραβες. Εγώ βρέθηκα, εν πάση περιπτώσει, από εκεί το 2020, αφού κατακρεουργήθηκα, αφού δολοφονήθηκα. Μάλιστα, είχα πει στην οικογένειά μου ότι ο Θεός όταν σε σκοτώνει, σου παίρνει τη ζωή και πας όπου πας. Οι φίλοι μας, μας σκότωσαν, αλλά μας αφήσαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Αν το καταλαβαίνετε αυτό. Το 2020, αφού επί 4-5 χρόνια σιώπησα, δεν είπα ούτε μία λέξη προς καμία κατεύθυνση, πουθενά, ας θυμηθούν ότι είπα μία λέξη για οποιονδήποτε ο Παύλος, η Τζάκρη κ.λπ. Ούτε μία λέξη πουθενά. Υπέφερα, γιατί αυτή ήταν η παιδεία μου, η κουλτούρα μου, αυτή ήταν η πορεία μου. Αυτή ήταν η πορεία μου στο τιμημένο ΚΚΕ και πήγα μετά στον ΣΥΡΙΖΑ, που είπαμε να κάνουμε την μεγάλη Αριστερά με τα πιτσιρίκια. Συγνώμη, για τη λέξη πιτσιρίκια, με τα νέα παιδιά. Με έκανες και τα έχασα, Παύλο…

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Είπατε ότι πήρατε κάποιες εντολές από τον κ. Παππά και ότι ανταλλάσσατε και sms με τον κ. Παππά.

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Μην πάμε εκεί.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας έδινε εντολές…

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Επειδή αυτοί άρχισαν το 2020, διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο δεν σταμάτησαν, 4 χρόνια δεν είπαμε  λέξη, αλλά οι Άραβες με απόφαση από ένα ελβετικό διαιτητικό δικαστήριο, όπου δηλαδή υπάρχει κάποιος διαιτητής εκεί, εγώ δεν ξέρω, αλλά εάν θα έκανα συμφωνία μαζί τους, θα έλεγα ελληνικά δικαστήρια, αυτά ξέρω. Στην Ελβετία τι να κάνω εγώ; Έφεραν μία απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου, ενός διαιτητή στον οποίο εμείς απουσιάσαμε και γράψαμε επιστολή στον διαιτητή γιατί δεν θα παραστούμε, διότι δεν υπήρχε αυτή η σύμβαση και αποσκοπούσε σε άλλα θέματα αυτή η σύμβαση. Γράψαμε επιστολή και στους Άραβες να προχωρήσουν σε τέτοια πράγματα. Οι Άραβες υφάρπαξαν, κορόιδεψαν το δικαστήριο στην Ελβετία, έφεραν μία απόφαση εδώ και δεν έφτασε ότι έφεραν την απόφαση, αλλά θέλησαν αυτή την απόφαση να την περάσουν και από ελληνικό δικαστήριο για τους δικούς τους λόγους. Τελικά, έκαναν απάτη και κατά του ελληνικού δικαστηρίου. Έχουν διαπράξει απάτη στο ελληνικό δικαστήριο οι Άραβες. Πριν προχωρήσουν αυτά τα θέματα, είχα ειδοποιήσει και του προξενητάδες ότι παιδιά, παρόλο που είχα σταματήσει να έχω σχέσεις εγκαρδιότητας κ.λπ., σταματάτε τους γιατί… 

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ποιοι ήταν οι προξενητάδες;

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Αυτά που είπα πρωτίτερα. Θα δούμε…

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Δηλαδή, ο Παππάς πάλι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Θα δείτε.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κοιτάξτε, μην αφήνουμε ερωτηματικά και κενά.

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Άμα με διακόπτετε,  ξεχνιέμαι μετά και λέω…

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ναι, αλλά το θέμα είναι ότι είπατε για τους προξενητάδες. Ποιοι ήταν οι προξενητάδες;

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Οι προξενητάδες στο τέλος.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Να μας τους πείτε.

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Βέβαια, κάποια στιγμή όλα θα βγουν.

 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Άρα, μας χρωστάτε ακόμη.

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ (Μάρτυς): Πώς δεν χρωστάω; Αν χρωστάω λέει. Εγώ χρεωμένος είμαι από παντού, μόνο τώρα χρωστάω;

 Ειδοποίησα παντού, αλλά δεν εισακούστηκα. Τελικά, απ’ ό,τι κατάλαβα, λένε, α, τον έχουμε αφήσει 4-5 χρόνια να αναπνέει, να ζει την καταστροφή του, μήπως τελικά ο τύπος δεν θέλει να πεθάνει και του αρέσει αυτή η κατάσταση; Ας τον πεθάνουμε. Ήρθαν πάλι να εκκινήσουν καινούργιο διασυρμό με εφημερίδες. Οι μεγάλοι, οι τρανοί –ας με μηνύσουν γι’ αυτό- απατεώνες Άραβες, οι συγκεκριμένοι. Απατεώνες Άραβες, ψεύτες και ας με μηνύσουν γι’ αυτό. Οι θεοποιημένοι στον κόσμο έμποροι διαφόρων πραγμάτων και ας με μηνύσουν γι’ αυτό. Γνωρίζω καλά και δεν με ενδιαφέρει. Στην Ελλάδα εδώ, είναι προσκυνημένοι αυτοί με τα χρήματα τα οποία βγάζουν. Εκεί να ψάξεις, Παύλο, να δεις πώς βγάζουν τα χρήματα αυτοί οι Άραβες. Θα είναι καλό.

Αύριο η συνέχεια της διαδικασίας λόγω αδιαθεσίας Καλογρίτσα   
Σε κάποια στιγμή ο Χ. Καλογρίτσας ανέφερε στα μέλη της επιτροπής πως δεν νιώθει καλά και ζήτησε φάρμακο. Ο Π. Πολακης πήγε να τον εξετάσει. Η προανακριτική επιτροπή αποφάσισε να διακόψει για  μισή ώρα την εξέταση του Χ. Καλογρίτσα, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε να διακοπεί η διαδικασία, και να συνεχιστεί αύριο στις 12 το μεσημέρι.