Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Εφετείο της Αθήνας και ο Γιάννης Λαγός οδηγείται κατευθείαν στις φυλακές Δομοκού.

Σημειώνεται ότι ο ευρωβουλευτής υπέβαλε αίτημα προκειμένου να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να αποφασίσει για το αιτήματα του να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς ο αρμόδια για αυτό το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής

«Γιαννάρα γερά» φώναξαν δυο τρεις φίλοι του Λαγού έξω από το Εφετείο. Την ίδια στιγμή δυο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι φώναζαν: «ο Παύλος ζει τσακiστε τους ναζί».

Νωρίτερα, το άλλοτε ισχυρό στέλεχος της Χρυσης Αυγής συνοδεία αστυνομικής δύναμης ήρθε απευθείας από το αεροδρόμιο στο Εφετείο, όπου τον ανέμεναν οι συνήγοροι του Κώστας Πλεύρης και Γιάννης Ζωγράφος.

Σύμφωνα με τους δύο δικηγόρους, ο εντολέας τους έχει ήδη υποβάλει αίτημα στην Γραμματέα Αντεγκληματικης Πολιτικής προκειμένου να κρατηθεί στον Κορυδαλλό για να διευκολύνεται να ασκεί τα καθήκοντα του στην Ευρωβουλή. Τ

O ευρωβουλευτής βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης, προκειμένου να οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης για να εκτίσει την ποινή των 13 ετών και 8 μηνών που του επιβλήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δίκασε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

"Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία", είπε ο Γιάννης Λαγός βγαίνοντας από την αστυνομική κλούβα.

Ο ευρωβουλευτής που εκδόθηκε από τις βελγικες αρχές μετά από ένταλμα της Ελλάδας οδηγείται στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, ο οποίος θα του επιδώσει φυλακιστήριο ώστε να μεταχθει σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή του. Υπενθυμίζεται ότι το μέχρι πριν λίγα χρόνια ισχυρό στέλεχος της Χρυσής Αυγής συνελήφθη στα τέλη Απριλίου στις Βρυξέλλες, ύστερα από την απόφαση να αρθεί η ασυλία του.