Στο τραγικό περιστατικό της ληστείας και της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, ανοίγοντας το θέμα των ποινών και της οπλοκατοχής. Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην άποψη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «στο ΣΥΡΙΖΑ ακούν, ό,τι θέλουν για ισόβια και οπλοκατοχή».

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης μιλώντας στο Open, σημείωσε ότι «οι λύσεις είναι στο ίδιο μας το Δίκαιο. Υπάρχουν αδικήματα που η φύση τους είναι τέτοια, που πρέπει να δίνεται στο δικαστικό συμβούλιο η δυνατότητα μην δώσουν υφ' όρον απόλυση, διότι είναι επικίνδυνοι οι δράστες. Για κάποια εγκλήματα υπάρχουν άνθρωποι που δεν πρέπει να δουν το φως της ημέρας. Αυτούς τους προχθεσινούς αν τους πιάσουν δεν με νοιάζει να τα σωφρονίσουν. Θέλω να τιμωρηθούν. Λίγα είναι αυτά τα αδικήματα που τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια. Με τις αλλαγές που θα κάνει τώρα ο κ. Τσιάρας πιστεύω ότι θα δίνουμε στο Συμβούλιο για κάποιες περιπτώσεις οι δράστες να μην μπορούν να βγουν ποτέ από τις φυλακές.

Ωστόσο, προκλήθηκε αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκα όταν έγινε αναφορά από τον δεύτερο για το θέμα της οπλοκατοχής. «Στον ΣΥΡΙΖΑ ακούνε ό,τι θέλουν. Τα ισόβια υπερασπίστηκα κι όχι την οπλοκατοχή» διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης.