«Η αλλαγή του ονόματος αποδείχθηκε μια σαρδανάπαλη απόφαση, δηλαδή έγινε μια μίξη πραγμάτων. Κίνημα Αλλαγής: πήραμε τη λέξη Κίνημα από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και πήραμε το “μαγικό”, νομίζουν αυτοί, στοιχείο της πρώτης 8ετίας, που ήταν η λέξη Αλλαγή. Από αυτή τη σύμμειξη βγήκε αυτό το έκτρωμα. Συγνώμη, που μιλάω έτσι αλλά για μένα είναι πολιτικό έκτρωμα. Δεν μπορεί να εξουδετερώνεις το ισχυρότερο στοιχείο, που έχεις, που είναι ισχυρός συμβολισμός της λέξης ΠΑΣΟΚ, που παραπέμπει κυρίως στον Ανδρέα Παπανδρέου. Όταν το εξουδετερώνεις αυτό, τότε είναι σαν μια μορφή αυτοκτονίας

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρώην Βουλευτής και πρώην Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Λιάνης, μιλώντας σήμερα στο Radio North 98 και συνέχισε: «Εξαιτίας αυτού δημιουργηθήκαν άλλες τερατογενέσεις. Παράδειγμα, το ότι δεν είναι στον χώρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι μια τερατογένεση. Ο λόγος που δεν είναι, ξέρουμε πολύ καλά ότι ήταν για να βρει μια θέση ένας απ΄ τους ανθρώπους που είναι η βάση του ΚΙΝΑΛ. Δεν μπορεί να έχεις έξω από τους κόλπους σου, τον ισχυρότερο άνδρα του Κοινοβουλίου.»

Σε ότι αφορά τις διαδικασίες επανεκλογής ή ανάδειξης νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Λιάνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ποτέ δεν έληγαν ομαλά αυτά τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ και ακόμα και όταν έληγαν ομαλά, είχαν συνέπειες μετά, μη ομαλές. Βλέπω ότι η πραγματικότητα στο πολιτικό τοπίο της χώρας είναι συγκεκριμένη: ένας δυνατός πρωθυπουργός στον χώρο του, με μεγάλη διαφορά στις εθνικές εκλογές, με μεγάλη διαφορά, μέχρι τώρα, στις δημοσκοπήσεις, ένας άνδρας νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πρωθυπουργική θητεία, άσχετα αν κρίνουν κάποιοι ότι δεν πήγε καλά και εμείς αντιπαραθέτουμε μια γηρασμένη, θα λεγα- δεν μιλώ για την Φώφη Γεννηματά- αντίληψη της παλιάς πασοκικής νοοτροπίας... Είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να βρούμε ένα νέο πρόσωπο. Δεν με ενδιαφέρει ποιο θα είναι αυτό. Διότι οι δυο – τρεις από αυτούς, που πρόκειται να είναι υποψήφιοι έχουν 35 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο τον έβγαλαν γιατί υποτίθεται ήθελαν να κάνουν αλλαγή. Έπρεπε να αλλάξουν τους εαυτούς του πρώτα. Ένας άνθρωπος λείπει μέσα από το χώρο μας τώρα. Ο άνθρωπος, αν δεν υπάρχει πρέπει να εφευρεθεί. Ένας άνθρωπος που να συγκεντρώσει κοντά του αυτό, που χρειάζεται από τους παλιούς και τον ανθό της νεότητας.»

Ολόκληρη η συνέντευξη