«Βολές» κατά αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι έχουν καταφερθεί εναντίον του εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, εξαπέλυσε μεταξύ άλλων, σήμερα, σε συνέντρυξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε σχετικά τα εξής:

«Πανσπερμία δηλώσεων, ειδικά αναρμόδιων, δεν βοηθά. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Δυστυχώς, ο τρόπος που επικοινωνήθηκαν λάθος οι εμβολιασμοί και τα εμβόλια για κάποιες εταιρείες, προέρχεται από έξω προς τα μέσα. Και σύρθηκε και η ελληνική κοινή γνώμη σε αυτό.

Έχουν γίνει πάνω από 50 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην Ευρώπη με το εμβόλιο της AstraZeneca. Το συγκεκριμένο εμβόλιο, όπως και τα άλλα, έχει εγκριθεί από τις Ευρωπαϊκές Επιτροπές Φαρμάκων και υπάρχουν οι επιστήμονές μας, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, κορυφαίοι επιστήμονες.

Είναι μία Επιτροπή κορυφαίων επιστημόνων που διόρισε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία και κράτησα ατόφια, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους επιστήμονές μας. Και τους ακούμε να τοποθετούνται με επιστημονικό αλλά και πατριωτικό τρόπο και με συναίσθηση της ευθύνης.

Καλό είναι να μιλούν οι ειδικοί. Το έχω πει πάρα πολλές φορές μέσα στην πανδημία αυτούς τους 15 μήνες και είναι μια παρακαταθήκη».