Νέο ρίσκο για άλλη μια φορά ετοιμάζεται να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς για άλλη μια φορά διοργανώνει πορείες και διαμαρτυρίες εν μέσω πανδημίας.

Αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να κατεβάσει κόσμο τους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το εργασιακό νομοσχέδιο.

 Στην Κουμουνδούρου ανυπομονούν να αλλάξει η ατζέντα και εκτιμούν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, θα είναι κατάλληλο για να στραφεί η πολιτική επικαιρότητα σε θέματα οικονομίας, με αιχμή το εργασιακό, εφόσον φυσικά πέσει ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων.

 Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να  κάνουν λόγο για κατάργηση του οκταώρου και ακύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ενώ υπογραμμίζουν ότι εντάσσοντας το νομοσχέδιο Χατζηδάκη στο σχέδιο που κατατέθηκε στην Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης, η κυβέρνηση το έχει μετατρέψει σε προαπαιτούμενο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για την πρώτη «νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση του Μνημονίου Μητσοτάκη».

 Με πολεμικό τόνο

Υπό αυτό το πρίσμα δεν προκαλεί εντύπωση ο πολεμικός τόνος που έχει δοθεί, με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το σχετικό σήμα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο.

 «Δεν σας κάλεσα απλά για να ανταλλάξουμε θέσεις, αλλά για να πάρουμε θέσεις. Να πάρουμε θέσεις μάχης. Η κυβέρνηση αποφάσισε -παρότι είμαστε ακόμη στην κορύφωση του δράματος της πανδημίας- να κηρύξει το πόλεμο στην εργασία, δηλαδή τον πόλεμο στη κοινωνική πλειοψηφία. Και όταν κηρύσσεται πόλεμος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσεις. Όχι με στόχο τις λιγότερες απώλειες. Αλλά με στόχο να κερδίσεις τον πόλεμο.» ήταν μία από τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην εισήγησή του.

 Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ζητήσει την προετοιμασία ενός αναλυτικού προγράμματος για την εργασία στην Ελλάδα, το οποία και θα βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από εκείνο της Νέας Δημοκρατίας.