Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα εμβολιασμού, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Αθανάσιος Κοντογεώργης, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι τον Ιούνιο να γίνουν πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Όπως επεσήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ξεπεράστηκε το ρεκόρ των 3 εκατομμυρίων εμβολιασμών ενώ χθες πραγματοποιήθηκαν πάνω από 64.000.

«Υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση του προγράμματος Ελευθερία και στόχος μας είναι τον Μάιο να γίνουν πάνω από 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί και 3 εκατομμύρια τον Ιούνιο, ώστε να μπορέσουμε να πούμε ότι θα είμαστε μέσα στο καλοκαίρι ένα μεγάλο ποσοστό ανοσίας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις μετακινήσεις και την αποστολή SMS, αποκάλυψε ότι αυτό το μέτρο θα λήξει στις 15 Μαΐου, όταν θα ανοίξει και ο τουρισμός, εκφράζοντας την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την αποδοχή του μέτρου του self tests.

«Είμαστε ικανοποιημένοι και από τα self tests. Η κοινωνία και η αγορά και το δημόσιο έχει αγκαλιάσει το μέτρο», δήλωσε ενώ τόνισε πως θα υπάρχουν ανακοινώσεις και για τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που δεν έχουν ανοίξει.
Σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού, υπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει η προβολή της χώρας και ήδη υπάρχουν προκρατήσεις. «Θα λειτουργήσουμε με ασφάλεια το καλοκαίρι», είπε.