Για τακτική παραποίησης των λεγομένων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την κυβέρνηση κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την φράση του Αλέξη Τσίπρα για «ξεστοκάρισμα εμβολίων», επισημαίνοντας ότι το Μέγαρο Μαξίμου ακολουθεί μία «επικίνδυνη πολιτική», από την στιγμή μάλιστα που συνδέει την Κουμουνδούρου με το αντι-εμβολιαστικό κίνημα. «Δεν μπήκαν στον κόπο ούτε να διαβάσουν ακριβώς τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μόνο να δημιουργούν εντυπώσεις παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια» ανέφεραν οι συνεργάτες του.

Προσπαθούν να διορθώσουν το «ξεστοκάρισμα»


Η επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το Μέγαρο Μαξίμου για την φράση «άνοιξε η πλατφόρμα για τους 30-39 για να ξεστοκάρουν το AstraZeneca» ενόχλησε ιδιαίτερα τους συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς όπως λένε ουδέποτε ο Αλέξης Τσίπρας αμφισβήτησε τα εμβόλια. Οι συνεργάτες του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη ανέφερε: «δυστυχώς, δημιουργήθηκε και ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εγώ θα μιλήσω έξω απ’ τα δόντια λέγοντας ότι εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις συμφερόντων εταιρειών. Διότι δε μπορεί αυτή τη στιγμή ένας ολόκληρος πληθυσμός στη Μεγάλη Βρετανία να έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca, όλοι οι Βρετανοί έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca και δε μπορεί αυτό να δημιουργεί υπόνοιες μονάχα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκεί να είναι όλα μια χαρά. Όλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες, αυτό όμως που πρέπει να καταλάβει ο μέσος πολίτης που μας ακούει, είναι ότι οι πιθανότητες να έχει κάποιες παρενέργειες από το εμβόλιο, είναι μηδαμινές σε σχέση με τις πιθανότητες που έχει να κολλήσει τον κορωνοϊό και να περάσει δύσκολα και ενδεχομένως να μη γλιτώσει».

Το παράδειγμα με Θεμιστοκλέους


Παραπέμπουν μάλιστα σε οσα είχε πει πριν από λίγο καιρό ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος είχε αναφέρει: «Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγουμε την πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεδομένου, όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, ότι είχαμε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού».