Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Γιάννης Λαγός, μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

 Λίγο μετά τις 12:30 τη Μεγάλη Τρίτη έγινε γνωστό ότι εκδόθηκε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό. Το ένταλμα σε βάρος του είχε εκδοθεί μετά την καταδικαστική απόφαση από τον Εισαγγελέα Εφετών και μετά την άρση της ασυλίας του από την ευρωβουλή κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία και στη Europol.

 Είχε προηγηθεί η άρση της ασυλίας του, με συντριπτική πλειοψηφία από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ιωάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μέσα από το περιπολικό στις Βρυξέλλες ο Γιάννης Λαγός έκανε μια οργισμένη ανάρτηση στο twitter: «Είμαι σε Βελγικό περιπολικό. Οι κλέφτες, άθεοι και ανθέλληνες με πάνε φυλακή. Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα. Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», έγραψε μετά τη σύλληψή του.


 Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

 Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για να οδηγηθεί στη φυλακή ο Γιάννης Λαγός που έξι μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου παραμένει ελεύθερος στις Βρυξέλλες εξαιτίας της ευρωβουλευτικής του ασυλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Πότε θα εκδοθεί στην Ελλάδα

Σε βάρος του ευρωβουλευτή, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για την δράση του στην Χρυσή Αυγή, εκτελέστηκε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές οι οποίες εξέδωσαν και «ερυθρά αγγελία».

 Οι διαδικασίες κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου ο Ιωάννης Λαγός να οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή.

 Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει και καθυστέρηση της «άφιξης» του Ιωάννη Λαγού στην Ελλάδα καθώς έχει δικαίωμα να προβάλλει αντιρρήσεις στο ένταλμα σύλληψής του σύμφωνα με την Βελγική νομοθεσία, καθώς συνελήφθη στις Βρυξέλλες.